Mindst 50 er dræbt af bomber i Bagdad

Op til 10-årsdagen for invasionen i Irak er 50 mennesker blevet dræbt af bomber i Bagdad. 160 meldes såret

Op til 10-års-dagen for invasionen af Irak har mindst 50 mennesker mistet livet i en serie af bilbomber og vejsidebomber i Bagdad. 160 mennesker er såret.

Bomberne eksploderede midt i myldretiden tirsdag morgen i den irakiske hovedstad, og det er især byens shiamuslimske kvarterer, der er ramt.

En selvmordsterrorist kørte desuden en lastbil fyldt med sprængstoffer ind i en politistation uden for byen.

- Jeg kørte rundt i min taxa, og pludselig kunne jeg mærke, at min bil rystede. Der var røg overalt, og jeg så to lig på jorden. Folk løb rundt og råbte og skreg, fortæller taxachaufføren Al Radi.

I alt 10 bilbomber og en vejsidebombe eksploderede, mens der også var skyderier flere steder i byen.

Bomberne var placeret i flere kvarterer i Bagdad samt i byen Iskandiriyah, der ligger syd for hovedstaden. To personer blev desuden skudt og dræbt i Saidiyah og Mansur.

Ingen har endnu påtaget sig skylden for angrebene. Men terrornetværket al-Qaedas irakiske gren har sværget, at de vil generobre kontrollen med de områder, de har mistet under den amerikanske invasion.

Den blodige vold i Irak er blevet mere udbredt op til 10-års-dagen for den amerikansk-ledede invasion i 2003. I den seneste uge har 87 mennesker mistet livet i forskellige angreb.

Ifølge britiske aktivister er flere end 112.000 civile blevet dræbt de sidste 10 år.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere