De største våbenhandlere på verdensmarkedet

Kineserne er godt i gang med at etablere sig som en af de største våbenhandlere på verdensmarkedet

Fremadstormende Kina sælger nu så meget militært isenkram til omverdenen, at landet er hoppet op i top-5 over klodens største våbeneksportører. Dermed fortrænges Storbritannien fra femtepladsen.

Kinas eksport af konventionelle våben voksede med 162 procent fra 2008 til 2012 sammenlignet med den foregående femårsperiode, siger det anerkendte svenske fredsforskningsinstitut Sipri.

Myanmar, Bangladesh, Algeriet, Venezuela og Marokko er alle lande, som har haft pengepungen fremme og købt kinesiske krigsskibe, fly, pansrede køretøjer og andet militært udstyr.

Men der er et land, som er vigtigere end noget andet for den kinesiske våbenhandel:

- Pakistan, som tegner sig for 55 procent af Kinas våbeneksport, forbliver sandsynligvis den største modtager af kinesiske våben i de kommende år på grund af store tilbageværende og planlagte ordrer på kampfly, ubåde og frigatter, lyder det fra Sipri.

Verdens to allerstørste eksportører af krudt og kugler er USA, som står for 30 procent af den internationale våbenhandel, og Rusland med 26 procent.

De europæiske magter Tyskland og Frankrig ligger nummer tre og fire på listen over de største eksportører af våben.

Blandt andre vigtige konklusioner fra Sipri er, at Rusland stod for hele 71 procent af våbeneksporten til Syrien i perioden 2008 til 2012.

Russerne blev ved med at levere våben og ammunition i 2012 til det mellemøstlige land trods den blodige borgerkrig, lyder det.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere