21 tilbageholdte FN-fok er i sikkerhed i Jordan

De 21 filippinske FN-observatører, der har været tilbageholdt af syriske oprørere, er nu frigivet.

De 21 filippinske FN-observatører, som tidligere på ugen blev tilbageholdt af syriske oprørere nær Golanhøjderne, er lørdag blevet overdraget til de jordanske myndigheder, siger en talsmand fra den jordanske regering.

- De er ankommet til Jordan, de er på jordansk territorium nu, siger Samih Maaytah.

FN og den filippinske regering bekræfter også, at de 21 observatører har krydset grænsen sikkert ind til Jordan fra Syrien, hvor syriske oprørere, der kalder sig Yarmouks Martyrer, tog dem til fange onsdag.

- Vi kan bekræfte, at observatørerne er blevet løsladt, siger FN-talskvinden Josephine Guerrero.

De syriske oprørere sagde tidligere, at de krævede, at styrker fra præsident Bashar al-Assads militær trak sig ud af området, før de ville frigive FN-folkene.

Intet tyder imidlertid på, at det er sket.

FN-observatørerne var på en forsyningsmission, da deres konvoj blev stoppet af omkring 30 bevæbnede oprørere.

Og selvom det på mange måder har mindet om en gidseltagning, pointerede de syriske oprørere tidligere, at FN-observatørerne blot var "gæster" i landsbyen Jamla.

FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, "sætter pris på alle parters bestræbelser på at sikre en fredelig overdragelse", lyder det i en udtalelse fra hans kontor.

- Men samtidig opfordrer han til, at både den syriske regering og oprørerne respekterer FN's upartiske arbejde i området.

FN-observatørernes bortførelse har udløst et kor af international fordømmelse og bekymring for, at deres bortførelse muligvis vil føre til, at flere regeringer vil trække deres observatører ud af de spændte og hårdest ramte områder i det krigshærgede Syrien.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere