Udenlandske gidsler meldes dræbt i Nigeria

En islamisk gruppe hævder at have dræbt syv udenlandske gidsler

Syv udenlandske gidsler, som blev kidnappet på en byggeplads i det nordlige Nigeria i februar, er formentlig blevet dræbt.

Det drejer sig om tre libanesere, en brite, en græker, en italiener og en filippiner.

En islamisk gruppe, der kalder sig "Ansar al-Muslimeen in the Land of Black African", hævder at stå bag. De har udsendt en udtalelse på arabisk og engelsk vedlagt billeder, der angiveligt viser gidslernes lig.

I udtalelsen skriver gruppen, at den besluttede at dræbe gidslerne, fordi Storbritannien og Nigeria havde forsøgt at redde dem.

De dræbte, som angiveligt alle er mænd, arbejdede i byen Jama'are i staten Bauchi for et libanesisk byggefirma ved navn Setraco.

Det nordlige Nigeria har gennem et stykke tid været plaget af angreb og kidnapninger, der bliver udført af muslimske grupper.

Netop nu er en fransk familie også gidsler i Nigeria. Det drejer sig om en mor og en far, deres fire sønner i alderen 5-12 år samt børnenes onkel.

De blev bortført 19. februar, mens de var på tur i en nationalpark i Cameroun, hvor familien har været udstationeret siden 2011.

Gidseltagerne, som hævder at være fra den islamistiske ekstremistiske gruppe Boko Haram, kræver at få frigivet en række fanger. Ellers vil de slå familien ihjel, lyder det.

Gidslerne og deres bortførere menes at opholde sig i det nordøstlige Nigeria.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere