Otte afghanske børn dræbt i selvmordsangreb

Otte børn og en politimand er dræbt ved selvmordsangreb i det østlige Afghanistan. Yderligere to børn er såret

Otte børn og en politimand blev lørdag dræbt ved et selvmordsangreb i det østlige Afghanistan få timer efter, at et lignende angreb i hovedstaden Kabul havde kostet ni mennesker livet.

Yderligere to børn blev såret ved angrebet i Khost, cirka 200 kilometer sydøst for Kabul. Det var dog ikke rettet mod børnene, men mod afghanske sikkerhedsstyrker og de internationale soldater i landet, lyder det fra de lokale myndigheder.

- En selvmordsbombemand har sprængt sig i luften på en vej tæt på en fælles patrulje bestående af afghanske politifolk og internationale styrker i byen Khost, hedder det i en erklæring fra Khost-provinsens guvernør.

Ifølge politiet blev politibetjenten dræbt, da han prøvede at gribe fat i selvmordsbombemanden umiddelbart inden eksplosionen.

Forinden blev ni civile dræbt og 13 andre såret, da en selvmordsbombemand på en cykel udløste de sprængstoffer, han havde skjult i en vest, 30 meter fra indgangen til det topsikrede afghanske forsvarsministerium i Kabul.

Taliban har taget skylden for angrebet i hovedstaden og hævder, at det skulle sende et signal til den nye amerikanske forsvarsminister, Chuck Hagel, som sent fredag ankom på tiltrædelsesbesøg i Afghanistan.

Vietnam-veteranen Hagel befandt sig i en amerikansk-drevet bygning kun cirka halvanden kilometer fra eksplosionen, men forsvarsministeren var ikke målet for angrebet, lyder det.

- Ministeren var midt i en briefing, da angrebet skete. Briefingen fortsatte uden afbrydelser, siger en talsmand for Pentagon.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere