USA fanger Osama bin Ladens talsmand

Sulaiman Abu Ghaith betegnes som en nøglefigur i terrornetværket

Sulaiman Abu Ghaith har optrådt på videobånd, hvor han på vegne af al-Qaeda har taget ansvaret for terroraktioner. (Foto: AP)
Sulaiman Abu Ghaith har optrådt på videobånd, hvor han på vegne af al-Qaeda har taget ansvaret for terroraktioner. (Foto: AP)

Osama bin Ladens talsmand og svigersøn, Sulaiman Abu Ghaith, der betegnes som en nøglefigur i terrornetværket al-Qaeda, er blevet anholdt. Det oplyser den amerikanske kongresmand Peter King til Associated Press.

Peter King, en republikaner fra New York, siger, at de amerikanske efterretningstjenester CIA og FBI pågreb Abu Ghaith i Jordan i sidste uge.

King hævder, at Abu Ghaith deltog i planlægningen af terrorangrebet mod World Trade Center og Pentagon i september 2001.

- Det er helt sikkert en vigtig anholdelse. Én efter én får vi fat i det øverste lag af al-Qaeda, siger Peter King og roser Obama-administrationen for 'det gode arbejde'.

Abu Ghaith, 47, er blevet bragt til et fængsel i New York City-området, oplyser en unavngiven amerikansk embedsmand til Reuters.

Ifølge tyrkiske medier blev Abu Ghaith anholdt, mens han passerede gennem Jordan på vej fra Tyrkiet til Kuwait. De amerikanske myndigheder har ikke bekræftet anholdelsen.

Abu Ghaith er en kuwaitiskfødt religionslærer, der har været al-Qaedas officielle talsmand i en årrække. Ved flere lejligheder har han optrådt på videobånd, hvor han på vegne af terrornetværket har taget ansvaret for terroraktioner.

Abu Ghaith skal desuden være gift med en af Osama bin Ladens døtre. Bin Laden blev dræbt af amerikanske elitesoldater i maj 2011.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere