Her er Frankrigs hemmelige drone-fly

Velkommen til drone-klubben: Frankrig bruger ubemandede fly i krigen mod militante islamister i Vestafrika

En fransk drone er landet på Niamey-basen i Niger. Droner har været sat ind i krigen mod militante islamister i Mali. (Foto: AP)
En fransk drone er landet på Niamey-basen i Niger. Droner har været sat ind i krigen mod militante islamister i Mali. (Foto: AP)

Mens USA's brug af missilbevæbnede droner er kommet under stigende kritik, viser nye foto, at Frankrig benytter de førerløse fly i offensiven mod militante islamister i det vestafrikanske land Mali.

Det franske forsvarsministerium har offentliggjort billeder af en Harfang-drone, der lander på Niamey-basen i Niger i Vestafrika, oplyser Associated Press.

Frankrigs militær har brugt droner til at spionere mod fjendtlige mål forud for luftangreb med bombefly og helikoptere. Harfang-droner er designet til at bære missiler, men det er uklart, om de har affyret missiler under konflikten i Mali.

Læs: Tre danskere på al-Qaedas dødsliste

USA's militær og efterretningstjeneste bruger i stigende grad de førerløse fly i krigen mod islamiske terrorister. Men kritikken af de amerikanske droneangreb tager til og kommer nu både fra menneskerettighedsgrupper og hjemlige politikere.

Samtidig meddeler FN, at man vil undersøge 25 amerikanske angreb med droner i Pakistan, Yemen, Somalia og Afghanistan, fordi også civile er blevet ramt under angrebene.

Læs: Saharas enøjede gangster dræbt

Frankrigs præsident, François Hollande, oplyser, at omkring 4000 franske soldater i Mali vil begynde en tilbagetrækning i april. Samtidig bekræfter han, at 'terrorledere' er blevet dræbt i en militær operation.

- Vi har iværksat en offensiv i to retninger. Den første i området ved Ifoghas-bjergene, og der har vi gjort store fremskridt, hvilket vil blive bekræftet i de kommende dage, blandt andet drab på terrorledere, siger han.

Hollande oplyser ikke navne på de dræbte terrorledere, men i sidste uge blev to al-Qaeda-kommandanter meldt dræbt.

Det drejer sig om Abdelhamid Abou Zeid og den enøjede terrorist, Mokhtar Belmokhtar. Belmokhtar stod bag angrebet på gasanlægget i Algeriet i januar, hvor 60 mennesker blev dræbt.

1 af 6 (Foto: AP)
2 af 6 (Foto: AP)
3 af 6 (Foto: AP)
4 af 6 (Foto: AP)
5 af 6 (Foto: AP)
6 af 6 En fransk drone er landet på Niamey-basen i Niger. Droner har været sat ind i krigen mod militante islamister i Mali. (Foto: AP)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere