Saharas enøjede gangster dræbt

Al-Qaeda-terroristen Mokhtar Belmokhtar er blevet dræbt i et angreb på en terrorist-base

Læs også:

Se også: USA sender droner til ørkenkrigen

Al-Qaeda-terroristen Mokhtar Belmokhtar er blevet dræbt i Mali.

Det siger Tchads militær, hvis soldater i Mali skal have dræbt ham.

Mokhtar Belmokhtar, der blandt andet kendes på at mangle et øje, regnes for at være manden bag den blodige terroraktion, som i januar løb over flere dage på et gasanlæg i Algeriet.

Her blev flere end 60 mennesker dræbt. 37 af dem var udlændinge, og af dem var adskillige nordmænd, der arbejdede for Statoil.

Hvis oplysningerne om hans død holder vand, vil det være et stort slag mod de islamiske oprørere i det nordlige Mali, skriver Reuters.

- Lørdag den 2. marts om eftermiddagen ødelagde militærstyrker fra Tchad totalt en terrorbase i det nordlige Mali. Adskillige terrorister blev dræbt, herunder deres leder Mokhtar Belmokhtar, siger Tchads militære talsmand, general Zacharia Gobongue, i en erklæring.

Læs også:

Se også: Terrorister truer med nye angreb

Jagtet i bjergkæde
Mokhtar Belmokhtar har i en årrække opereret i det nordlige Afrika, hvor han blandt andet har bedrevet gidseltagning og smugleri.

Men siden han stod frem som manden bag den blodige terroraktion på gasanlægget i Algeriet har han været jaget vildt af både amerikanske dronefly, specialstyrker fra Frankrig og efterretningstjenester fra en række lande i Afrika.

Jagten foregik i bjergkæden Adrar des Ifoghas i det nordlige Mali. Det anses for at være et af de mest utilgængelige områder i Afrika, skriver norske VG.

I begyndelsen af februar sagde militære eksperter til avisen New York times, at kampen mod al-Qaeda var på vej ind i en afgørende fase, og at den ville finde sted i bjergene i Mali.

Og ganske rigtigt er jagten på terroristerne foregået i det utilgængelige område, bjergkæden Adrar des Ifoghas, i det nordlige Mali.

Bjergkæden anses for at være en af de mest fjerntliggende og utilgængelige områder i Afrika.

Læs også:

Se også: Seks gidseltagere meldes anholdt i Algeriet

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere