Europæiske lande vil bevæbne syriske oprørere

Oppositionen i Syrien hævder, at flere lande i Europa er klar til at bevæbne oprørerne i det krigshærgede land

Flere europæiske lande vil bryde med USA's officielle politik og begynde at bevæbne de syriske oprørere, siger den syriske oppositions repræsentant i Storbritannien.

USA's politik, der blev gentaget så sent som på et møde i Rom torsdag af udenrigsminister John Kerry, er at hjælpe oppositionen med det, der kaldes "ikke-dødbringende" hjælp.

Til den britiske avis The Guardian siger repræsentanten for oppositionsgruppen Den nationale Koalition, at flere europæiske lande nu vil bryde med denne linje.

Sidst på foråret eller til sommer "kommer der et gennembrud, der vil sætte punktum for restriktionerne fra europæiske lande", siger repræsentanten Walid Saffour.

Han tilføjer, at dette både vil gælde ammunition og våben af bedre kvalitet ende dem, de syriske oprørere er i besiddelse af i øjeblikket.

Ifølge Walid Saffour vil oppositionen få våben, der skal skræmme regimet i Damaskus, så det stopper brugen af scud-raketter mod civile mål.

- Vi venter en forandring, når Syriens Venner mødes i Istanbul, siger Saffour.

Syrias Venner er betegnelsen for en gruppe af lande, der mødes for at drøfte udviklingen i Syrien.

Fælles for landene er, at de ønsker at forbedre situationen i Syrien ved at lægge pres på præsident Bashar al-Assads regering med ikke-voldelige midler.

Også Danmark deltager i disse møder.

Lørdag langede Syriens udenrigsminister, Walid al-Mouallem, ud efter USA, som har besluttet at give såkaldt "ikke-dødbringende" støtte til oprørere, der kæmper for at vælte præsident Bashar al-Assad.

- Jeg forstår ikke, hvordan USA kan støtte grupper, der dræber den syriske befolkning, sagde ministeren.

Han beskylder de amerikanske myndigheder for at være dobbeltmoralske.

- Det er en dobbeltmoralsk politik, konstaterede Walid al-Mouallem efter et møde med sin iranske kollega i Teheran.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere