Frygtet al-Qaeda leder dræbt i Mali

Soldater fra Tchad har dræbt to jihad-ledere, deriblandt Abou Zeid, siger Tchads præsident

Tchads præsident, Idriss Deby, siger, at en af al-Qaedas mest frygtede ledere militære ledere i Afrika er blevet dræbt under kampe i det nordlige Mali af regeringssoldater.

Deby bekræfter oplysninger fra klanledere og kilder tæt på de militante islamister om, at Deby var blandt en større gruppe militante, der er blevet dræbt.

- Det var soldater fra Tchad, som dræbte to jihad-ledere, deriblandt Abou Zeid, siger Deby til oppositionspolitiker og journalister, som fredag deltog i begravelsen af dræbte regeringssoldater i det afrikanske land.

Aboud Zeid, der har fået skylden for kidnapninger af mindst 20 vesterlændinge i Sahara i de seneste år, er blevet eftersøgt i al-Qaeda-lommer af 1200 franske soldater og 800 soldater fra Tchad.

Algeriets tv-station Ennahr meldte al-Qaeda lederen dræbt torsdag.

Tchad har mistet en del soldater under den fransk-ledede militærindsats i Mali, hvor tropperne kæmper for at drive militante islamister ud af den nordlige del af landet.

Tchad sendte tidligere på måneden 1800 soldater til byen Kidal i det nordlige Mali - en by, som blev betegnet som oprørernes sidste større bastion. Dermed har de tchadiske soldater befundet sig i frontlinjen i krigen.

Nord for Kidal ligger bjergregionen Ifoghas, som nu er hjemsted for mange af de islamistiske styrker, der er blevet tvunget på tilbagetog.

Den tidligere kolonimagt Frankrig sendte tropper til Mali 11. januar for at hjælpe landets forsvar med at bekæmpe de militante islamister. Siden har også afrikanske lande sendt styrker til landet, og Frankrig vil begynde at trække sine soldater hjem i marts.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere