Fredsaftale underskrevet i DRCongo

Ledere fra 11 afrikanske ledere deltog i fredsceremoni, der skal afslutte to årtiers konflikt i DRCongo

En fredsaftale, der skal afslutte to årtiers konflikt i Den Demokratiske Republik Congo, og som er kommet i stand ved FN's mægling, er søndag underskrevet i Etiopien af 11 regionale ledere i regionen.

Ledere fra DRCongo, Mozambique, Rwanda, Tanzania, Sydfrika, Republikken Congo og Sydsudan var til stede ved underskrivelsen af fredsaftalen i Addis Ababa sammen med FN's generalsekretær, Ban Ki-moon.

Fredsaftalen skulle have været underskrevet i sidste måned, men ceremonien blev udskudt på grund af usikkerhed om, hvem der skal lede en ny regional fredsstyrke i det østlige Congo, og som skal slå ned på væbnede grupper i regionen.

- Det er mit håb, at aftalen er begyndelsen på en æra med fred og stabilitet for befolkningen i DRCongo, sagde FN's generalsekretær ved ceremonien.

Han understregede, at der nu begynder en proces, som vil kræve stadigt mere engagement for alle involverede parter.

DRCongos mineralrige østlige dele er blevet hærget af konflikter mellem talrige væbnede grupper i over 20 år, og nye oprørsbevægelser er løbende blevet dannet - flere af dem med massiv støtte fra nabolandene.

Seneste tog volden til i første del af 2012, hvor oprørsbevægelsen M23, der støttes af Rwanda, kortvarigt indtog den vigtige by Goma.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere