Mænd i militæruniformer slagtede hel familie i Nigeria

Bevæbnede mænd forklædt som soldater har dræbt 10 mennesker i en landsby i Nigeria. Fem af ofrene var børn

10 mennesker er blevet skudt eller hakket ihjel i en landsby i det centrale Nigeria, der er plaget af etniske uroligheder.

Mænd bevæbnet med geværer og macheter stormede landsbyen Kogom og dræbte fem voksne og fem børn fra den samme familie, siger en talsmand for den lokale guvernør.

- En familie på 10 blev dræbt, og fem små børn, heriblandt en to måneder gammel baby, blev slagtet, siger talsmanden Pam Ayuba.

Han besøgte familiens hjem umiddelbart efter angrebet og talte med flere vidner, der siger, at det var muslimske hyrder bevæbnet med våben og macheter, der stormede landsbyen.

De fortæller desuden, at flere af mændene var klædt i militæruniformer.

En militær talsmand bekræfter hændelsen, men han afviser, at soldater var involveret i angrebet.

- På en eller anden måde fik nogle kriminelle fat i vores gamle uniformer, men jeg kan forsikre, at ingen af vores folk var involveret, siger talsmanden.

Landsbyen ligger på grænsen mellem det muslimske nord og det kristne syd. Området har i årevis været plaget af etniske og religiøse sammenstød mellem lokale befolkningsgrupper og folk, der er kommet til fra andre regioner.

Mindst ni mennesker blev dræbt i sidste måned, da nye uroligheder brød ud mellem muslimer og kristne efter fundet af et lig.

I 2010 blev 400 mennesker dræbt på blot en uge under voldsomme uroligheder i området.

Sikkerhedseksperter mener, at mange af kampene slet ikke bliver indrapporteret, fordi myndighederne er bange for at udløse endnu flere konflikter, hvis volden bliver offentligt kendt.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere