En kvinde er død efter skybrud i Athen

Den græske hovedstad er ramt af det værste skybrud i årtier. Regnen fik morgentrafikken til at gå i stå

En 27-årig kvinde døde, og snesevis af pendlere blev fanget i deres biler, da et skybrud fredag druknede Athen.

Det er den største nedbørsmængde, den ellers solrige græske hovedstad har oplevet i årtier.

Strømudfald mørkelagde store dele af byen i forbindelse med det voldsomme regnfald. En flod gik over sine bredder, og trafikpropper fik store dele af Athen til at gå i stå under morgenens myldretid.

Hovedstadens vigtigste veje og motorveje blev oversvømmet, og dele af den offentlige trafik gik i stå, da to undergrundsstationer måtte lukkes for en kortere bemærkning.

- Det er det værste uvejr siden 1961. Vi taler om 52 år uden at have set et så voldsomt regnskyl i denne region, sagde meteorolog Yannis Kallianos på statsligt tv.

Politiet siger, at en 27-årig kvinde døde, formentlig af et hjerteanfald efter at være blevet fanget af vandmasserne i sin bil i den nordlige forstad Halandri.

En journalist fra Reuters så lige akkurat en anden kvinde blive reddet fra sin firehjulstrækker, da en over en meter høj kaskade af vand skyllede hendes bil væk. Mindst fem andre biler i området blev væltet af vandet, og tre blev stablet oven på hinanden.

Myndighederne siger, at mere end 130 liter vand per kvadratmeter oversvømmede naboforstaden Papagou i lige knap tre timer.

Midt på morgenen fredag havde redningstjenesterne modtaget mindst 900 opkald fra beboere, hvis huse stod under vand, og flere end 90 opkald fra pendlere, der var strandet i deres biler.

I parlamentet forsøgte en rengøringsassistent at forhindre vandet i at dryppe ned fra glasloftet over lokalet, hvor politikerne netop skulle indlede en debat.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere