Den blodigste dag i Damaskus

En række bombesprængninger gjorde torsdag til en af de mest blodige dage i Damaskus inden for det seneste år

En bølge af bilbomber i den syriske hovedstad, Damaskus, har kostet mindst 83 mennesker livet torsdag, heriblandt flere end 60 i et angreb i nærheden af det regerende Baath-partis hovedkvarter.

Det oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder fredag morgen i en status over det blodige døgn.

Det mest dræbende angreb i det centrale Damaskus blev gennemført af en selvmordsbomber, som udløste sin sprængstoffyldte bil i nærheden af indgangen til Baath-partiets hovedkontorer, siger det London-baserede observatorium.

Læs også:

Se også: Oprørere skyder jagerfly ned i Syrien

Hovedparten af de 61 mennesker, der blev dræbt ved den voldsomme eksplosion, var civile, heriblandt mange børn fra en nærliggende skole, siger Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder og tilføjer, at 17 var medlemmer af sikkerhedsstyrkerne.

Angrebet var det mest dødelige i Damaskus siden selvmordsbombere begyndte at rette deres angreb mod hovedstaden for et års tid siden. To selvmordsbombere dræbte 55 mennesker i den syriske hovedstad 10. maj 2012.

Fordømt af regime og opposition
Yderligere 22 mennesker blev torsdag dræbt ved et tilsyneladende koordineret tredobbelt bombeangreb, der havde sikkerhedshovedkvarteret i det nordlige Damaskus-distrikt Barzeh som mål.

Blandt de dræbte var 19 medlemmer af sikkerhedsstyrken, siger Observatoriet, som fra sin base i London indsamler oplysninger om borgerkrigen fra øjenvidner og oppositionsaktivister.

Angrebene er i de seneste måneder i tiltagende grad rettet mod regerings- og sikkerhedsbygninger i Damaskus. Mange af angrebene hævdes at være udført af den islamistiske Al-Nusra Front, som FN betegner som en terroristgruppe.

Læs også:

Se også: Mortergranater rammer præsidentpalads i Damaskus

Torsdagens angreb er blevet fordømt af både regimet og oppositionen i Syrien samt af USA, Rusland og FN's generalsekretær, Ban Ki-moon.

Endvidere blev 38 mennesker torsdag dræbt i Daraa, hvor oprøret mod det syriske regime begyndte i den sydlige del af landet. Her blev 18 mennesker ifølge observatoriet dræbt ved et luftangreb mod en sundhedscenter.

Flere andre steder i landet blev der ligeledes meldt om dræbte torsdag.

Hovedparten af den syriske befolkning, der kæmper imod præsident Bashar al-Assads regime, er sunnimuslimer, mens præsidenten og hans klan tilhører alawit-grenen af den shiamuslimske islam.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere