Kraftige cykelbomber koster 14 indere livet

Over 100 er sårede, efter hvad politiet kalder et terrorangreb. Ingen har påtaget sig ansvaret for bomberne

Torsdagens voldsomme bombeeksplosioner i Indien har krævet 14 menneskeliv.

Det siger landets indenrigsminister, Sushilkumar Shinde, og tilføjer, at yderligere 119 er kvæstet - seks af de sårede er i kritisk tilstand.

To eksplosioner rystede byen Hyderabad i det sydlige Indien, og politiet betegner det som en terrorhandling.

- Dette er med sikkerhed et terrorangreb, siger Shiv Kumar, en højtstående politimand i Hyderabad til nyhedsbureauet AFP.

Ingen har endnu påtaget sig ansvaret for angrebet, som landets premierminister Manmohan Singh kalder en 'ussel handling'.

Ifølge indiske medier skete de to eksplosioner ved en busholdeplads nær et marked, hvor mange mennesker var til stede. Begge bomber var ifølge myndighederne placeret på cykler.

- De to bomber var placeret på to cykler, og afstanden mellem dem var omkring 100 til 150 meter, siger den indiske indenrigsminister.

Tv-billeder fra området, der er fyldt med biografer, butikker og restauranter, viste efter angrebet ødelæggelser og kropsdele, der lå spredt på gaden. Læger kæmpede med at behandle de mange sårede på stedet.

Indiske myndigheder siger, at en specialtrænet politistyrke hurtigt blev sendt til Hyderabad, mens alle andre større indiske byer er i højeste alarmberedskab.

Hyderabad er Indiens næststørste it-centrum efter Bangalore, og byen huser blandt andet datagiganterne Microsoft og Googles indiske kontor.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere