Nigerianske styrker på sporet af bortført fransk familie

Nigerianske sikkerhedsstyrker leder nu i specifikke områder i landet efter den bortførte franske familie

I Nigeria ledes der nu med lys og lygte efter den franske familie bestående af tre voksne og fire børn, der tirsdag blev bortført i det nordlige Cameroun.

Eftersøgningen er intensiveret, efter at der tidligt torsdag kom forlydender om, at familien var blevet fundet og frigivet i Nigeria. En påstand, der senere blev blankt afvist af det franske udenrigsministerium.

Nigerianske sikkerhedsstyrker ledte torsdag i landets nordøstlige del langs grænsen til Cameroun.

- Efterretningsrapporter har vist, at bortførerne muligvis tilbageholder deres ofre i området omkring Dikwa. Men vi har ikke den præcise placering, fortæller en sikkerhedsrepræsentant i regionen, der ønsker at være anonym.

- Vores mænd og folk fra andre sikkerhedsgrupper, specielt vores kolleger i udlændinge-enheden, er allerede i gang med at lede, og vi har fået strenge anvisninger om at udføre operationen med forsigtighed, tilføjer sikkerhedsrepræsentanten.

Den franske præsident, François Hollande, sagde torsdag, at familien sandsynligvis bliver tilbageholdt i to grupper.

- Vi samarbejder fuldt ud med myndighederne i Nigeria og Cameroun for at finde frem til den placering, hvor vores borgere bliver holdt fanget, siger præsidenten.

Den franske familie blev tirsdag morgen bortført i den nordligt beliggende Waza-nationalpark i Cameroun af bevæbnede mænd på motorcykler.

De fire bortførte børn er henholdsvis 5, 8, 10 og 12 år.

Bortførerne menes at tilhøre den islamiske terrororganisation Boko Haram i Nigeria. Boko Haram står bag mange hundrede drab i det nordlige Nigeria. Mange kirker er blandt andet blevet bombesprængt.

Cameroun er tidligere fransk koloni med 20 millioner indbyggere. Landet er et kludetæppe af etniske grupper, sprog og religion, og flere oprørsgrupper er aktive.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere