Frankrig afviser families løsladelse i Nigeria

Det franske udenrigsministerium afviser alle forlydende om, at bortført fransk familie skulle være frigivet

Frankrigs udenrigsministerium afviser torsdag blankt, at der skulle være noget om de forlydender, der har verseret om, at den franske familie, der tirsdag blev bortført i Cameroun, er blevet fundet og frigivet i Nigeria.

- Efter at have været i kontakt med vores ambassader synes disse oplysninger ikke at have hold i virkeligheden, siger Didier Le Bret, talsmand for det franske udenrigsministeriums kriseenhed.

- Regeringerne i de involverede lande, i dette tilfælde Cameroun og Nigeria, har også afvist oplysningerne, tilføjer han.

Tidligere torsdag forlød det ellers fra flere kilder, at den franske familie på tre voksne og fire børn, der tirsdag morgen blev taget til fange i den nordligt beliggende Waza-nationalpark af bevæbnede mænd på motorcykler, var fundet i Nigeria.

- Det er et vildt rygte. Hvis det var sandt, så ville regeringen i Cameroun allerede have videreformidlet det til Frankrig, sagde det afrikanske lands kommunikationsminister, Issa Tchiroma Bakary.

Den samme besked kom fra en nigeriansk militærtalsmand. Også han afviste, at familien skulle være fundet i god behold i et forladt hus i Dikwa i det nordlige Nigeria.

- Det er ikke sandt, siger Sagir Musa, der er talsmand for den militære fællesstyrke i delstaten Borno, hvor gidslerne ifølge tidligere oplysninger skulle være frigivet fra.

Den franske minister for veterananliggender, Kader Arif, afbrød torsdag et møde i parlamentet for at sige, at gidslerne var blevet frigivet, for minutter senere at trække udsagnet tilbage med beskeden om, at der ikke forelå nogen officiel bekræftelse.

De første meldinger torsdag gik på, at den franske familie på tre voksne og fire børn angiveligt var blevet fundet i et forladt hus i Dikwa i det nordlige Nigeria. Men de viste sig i løbet af dagen ikke at holde stik.

Bortførerne menes at tilhøre den nigerianske terrororganisation Boko Haram.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere