Ekspert: Flere afrikanske stater ramt af kidnapningsbølge

Kidnapningen af syv franske statsborgere i Cameroun er langt fra enestående i området, siger Afrika-ekspert

Kidnapningen af syv franske statsborgere er symptomatisk for den generelle udvikling i flere afrikanske stater, hvor et stigende antal vesterlændinge det seneste år er blevet kidnappet.

Det siger Stig Jensen, leder af Center for Afrikastudier ved Københavns Universitet.

- Over en længere periode har der faktisk været en kidnapningsbølge, siger han og forklarer, at udviklingen begyndte for cirka et år siden.

- Så det er en ret interessant udvikling, der sker nu blandt nogle af de radikale grupper, der tager gidsler for at gøre opmærksom på deres kamp, siger han.

Frankrigs præsident, François Hollande oplyste tirsdag, at syv franske statsborgere er blevet bortført i den afrikanske stat Cameroun af en militant organisation, som er kendt af de franske myndigheder.

Hollande rettede mistanken mod en kendt "terroristgruppe" fra Nigeria, som, han mente, står bag bortførelsen.

Baggrunden for den konkrete gidseltagningen af de franske turister er endnu ikke slået fast.

Men ifølge Stig Jensen er der god grund til at frygte, at kidnapningen er et led i den udvikling, der også har vist sig i afrikanske lande som Burkina Faso og Niger, hvor myndighederne er meget opmærksomme på den øgede kidnapningsfare.

- I det afrikanske Sahel-område er der rigtig mange utilfredse folk. De er utilfredse med centralregeringer, med Vestens intervention og med, at deres måde at leve på ikke bliver tilgodeset. Det er dem, der gør de ting her, siger han.

- Jeg ved ikke, hvad de her kidnapperes dagsorden har været. Jeg ved bare, at kidnapninger er kommet på mode, og det er særligt inden for det seneste års tid. Jeg forudsiger, at der vil komme meget mere af det her, fortsætter han.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere