Mortergranater rammer præsidentpalads i Damaskus

For første gang siger de syriske myndigheder offentligt, at et af paladserne i Damaskus er ramt af granatild

Ingen kom noget til, da to mortergranater affyret af "terrorister" eksploderede i nærheden af Tishreen præsidentpaladset i den syriske hovedstad Damaskus tirsdag. Ingen kom noget til, oplyser statslige medier.

Mortererne slog ned i nærheden af Tishreen-paladsets sydlige mur, og det forårsagede kun materiel skade, siger en unavngiven embedsmand ifølge nyhedsbureauet Sana.

Den oprørske Fri Syriske Hær, der af præsident Bashar al-Assads styre betegnes som terrorister, har påtaget sig skylden for angrebet.

Ifølge Sana ramte granaterne ned i et område omkring Al-Mouwassat og Børnehospitalet i den vestlige del af Damaskus. De forårsagede ingen personskader.

Hospitalerne ligger nogle få hundrede meter fra Tishreen, som er forbeholdt besøgende honoratiores. Paladset benyttes ikke som egentlig bolig for præsident Bashar al-Assad.

Det er første gang, at de syriske myndigheder offentligt har omtalt, at der er faldet granater i nærheden af et præsidentpalads.

Den Fri Syriske Hærs militærråd siger samtidig på Facebook, at "Den Frie Hær" har affyret granater mod Tishreen præsidentpaladset, og ramt det".

Tishreen er et af tre af den slags paladser i hovedstaden. De andre er Folkets palads på toppen af Qassioun-bjerget mod nord, og det centralt beliggende Rawda palads med regeringskontorer.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere