Nordkorea truer sine modstandere med total ødelæggelse

Det fattige, isolerede kommunistvælde Nordkorea benytter nedrustningskonference til at sprede atomtrusler

Nordkorea truer Sydkorea med "total ødelæggelse" under en debat på FN's Nedrustningskonference i den schweiziske by Genève tirsdag. Nordkorea siger, at landet kunne tage "et andet og tredje skridt" efter en atomprøvesprængning i sidste uge.

- Som man siger: En nyfødt hvalp frygter ikke tigeren. Sydkoreas fejlagtige optræden indvarsler bare dets endelige ødelæggelse, siger den nordkoreanske diplomat Jon Young Ryong på mødet.

Uden direkte at referere til atomprøvesprængningen siger Jon, at Nordkorea for nylig har taget et "resolut skridt mod selvforsvar", som han beskriver som "stærke modforanstaltninger mod en udenlandsk aggressor".

- Hvis USA har en fjendtlig holdning til Folkerepublikken Nordkorea, hvilket gør situationen kompliceret, vil Nordkorea ikke have noget andet valg end at tage et andet og tredje stærkere skridt, tilføjer han uden at komme nærmere ind på emnet.

Hans kommentarer rejser en øjeblikkelig kritik fra andre nationer, heriblandt Sydkorea og Storbritannien.

Den britiske ambassadør Joanne Adamson siger, at en sådan sprogbrug er "fuldstændig upassende", og at diskussionen med Nordkorea er på vej i den helt forkerte retning.

"Det er utilladeligt at fremkomme med udsagn, der henviser til en eventuel ødelæggelse af FN-medlemsstater," siger hun.

USA's ambassadør, Laura Kennedy, siger, at hun finder Nordkoreas erklæring dybt foruroligende.

- Jeg er særlig oprørt over sætningen "varsler ødelæggelse af ​​Republikken Korea". Jeg finder, at sprogbrugen er helt i modstrid med de mål og målsætninger, som denne organisation arbejder for, siger hun.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere