Red Barnet: En million syrere vil være på flugt i marts

Den blodige konflikt i Syrien har fået flygtningestrømmen til at stige voldsomt. I marts runder den en million

Det ligner ikke en kurve, der bliver knækket foreløbigt. De seneste måneder er der sket en fordobling i antallet af flygtninge fra Syrien til nabolandene, og i marts vil en million syrere være på flugt, forudser Red Barnet.

- Vi ser desværre en situation, der er stærkt voksende. Vi forestillede os, at vi til sommer ville have 1,1 millioner flygtninge, men det kan vi se, at vi allerede kommer op på i løbet af marts måned, siger Andreas Ring, nødhjælpskoordinator for Syrien i Red Barnet.

Den snart to år lange konflikt har indtil videre sendt 850.000 mennesker på flugt til Syriens nabolande, og Andreas Ring vurderer, at omkring fire millioner har akut behov for nødhjælp inde i landet.

Efterhånden som syrerne krydser grænserne til Tyrkiet, Jordan, Irak og Libanon, er nabolandenes muligheder for at modtage de mange flygtninge også under pres.

- Kapaciteten i de omkringliggende lande til at modtage disse mennesker er stærkt overbelastet. De er rigtig hårdt presset, og det betyder, at tolerancen for at tage imod syrerne bliver mindre og mindre, siger Andreas Ring.

Den største flygtningelejr ligger i Jordan, mens flygtninge i Libanon er blevet indlogeret af lokalbefolkningen efter regeringens ønske.

Konflikten opstod for snart to år siden, da oprørere gik på gaden efter Det Arabiske Forår for at vælte præsident Bashar al-Assad. Siden har det udviklet sig til en regulær borgerkrig, som ifølge FN har kostet 70.000 mennesker livet.

Flygtningene, som kommer til nabolandene, er oftest dem, der er hårdest ramt af situationen i deres hjemland, fordi mange først flygter, når krigen er allertættest på. Og særligt børnene er udsatte.

- Masser af børn har oplevet eksplosioner, de har set døde familiemedlemmer, folk der er blevet skudt eller sprængt i stykker. Så det er utroligt barske omstændigheder, siger Andreas Ring.

Hos Red Barnet støtter man flygtningene med fødevarer, tøj og tæpper. Derudover forsøger organisationen at få så mange børn som muligt i skole og skaber beskyttede områder for børnene som et slags helle med stabilitet og normalitet væk fra de belastede familier.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere