Ledende islamist i Mali anholdt

En af Malis ledende islamistledere er taget til fange tæt ved grænsen til Algeriet og ført til byen Kidal

En af toplederne af den militante islamistgruppe Ansar al-Din i Mali er søndag taget til fange tæt på grænsen til nabolandet Algeriet.

Det siger sikkerhedskilder i Mali til nyhedsbureauet AFP.

Mohamed Moussa Ag Mouhamed blev taget til fange af en rivaliserende militant grupper, da han angiveligt var på vej ud af Mali.

Mohamed Moussa Ag Mouhamed ses som den tredje højeste leder i Ansar al-Din (Forsvarere af Troen), der i knap et år kontrollerede den historiske by Timbuktu, og som har ødelagt en række historiske monumenter i byen.

Efter at han blev taget til fange, er Mouhamed ført til byen Kidal, der er den sidste by, oprørere i Mali stadig har kontrol over, efter at franske styrker er gået ind i landet og nedkæmpet militante islamistiske grupper i den nordlige del af landet.

Oplysningerne om Mohamed Moussa Ag Mouhameds tilfangetagelse er bekræftet af myndigheder i Kidal. Men kilderne oplyser ikke, hvilken gruppe, der har taget ham til fange.

De militante islamister har kontrolleret det nordlige Mali i knap et år og indførte strenge Sharialove.

De franske styrker har sammen med Malis regeringssoldater tvunget de militante grupper i defensiven og på flugt fra hele det nordlige Mali.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere