Hårde kampe koster mange civile livet i Aleppo

13 civile er dræbt under kampe i Syriens største by Aleppo. Samtidig er der hårde kampe på grænsen til Jordan

Arkivfoto: AP
Arkivfoto: AP

Nye hårde sammenstød mellem syriske regeringssoldater og væbnede oprørere koster mindst 13 civile livet søndag i storbyen Aleppo i den nordlige del af landet.

Samtidig er der hårde kampe i gang på grænsen mellem Syrien og Jordan, hvor oppositionskilder siger, at det "afgørende slag" om den vigtigste grænseovergang mellem de to lande er i gang.

I Aleppo, der indtil opstanden mod præsident Bashar al-Assad begyndte for to år siden, var Syriens finansielle centrum og landet største by, har der hele weekenden igennem været hårde kampe i gang.

- Vi har navnene på ni civile, som er dræbt. Men vi ved, at mindst fire til dræbt, siger Rami Abdel Rahman, leder for Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

Han advarer om, at antallet af dræbte sandsynligvis er langt højere, efter at en fem etagers bygning er styrtet sammen efter et bombeangreb. To andre bygninger ved siden af er delvist kollapset.

Sideløbende med kampene i den nordlige del af Syrien siger repræsentanter for oprørerne i den sydlige de af landet, at det "afgørende slag" om den vigtigste og største grænseovergang til Jordan er gået i gang.

- I dag vil vi ikke indstille kampene, før grænseovergangen Nasib er befriet, siger Abu Hani Al Daraqi til nyhedsbureauet dpa.

Han er talsmand for Den Frie Syriske Hær, der opererer i den sydlige del af landet, .

Beboere i byen Jaber, der ligger tæt ved grænseovergangen, siger, at der hele søndagen igennem har været mange store eksplosioner, og at syriske bombefly i timer har været i luften i området.

Flere end 60.000 mennesker er dræbt under opstanden mod præsident Assad.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere