Mindst 21 dræbt i bombeangreb mod moskeer

En bombe er eksploderet i det nordvestlige Pakistan umiddelbart efter fredagsbønnen. Mange er dræbt

Mindst 21 mennesker er dræbt i et bombeangreb uden for to moskeer i det nordvestlige Pakistan. Op mod 50 er såret, heraf seks alvorligt.

Bomben eksploderede lige efter fredagsbønnen, mens troende muslimer strømmede ud fra moskeerne, der tiltrækker både sunni- og shiamuslimer.

- Det var et selvmordsangreb rettet mod shiamuslimer, men også sunnimuslimer mistede livet, da deres moské og enkelte butikker ligger lige i nærheden, siger politichef Mian Muhammad Saeed.

Politichefen oplyser, at selvmordsterroristens hoved er fundet på stedet. Han menes at være ankommet på en motorcykel fyldt med sprængstof.

28-årige Muzammil Hussain blev såret i hovedet og i hånden, da bomben eksploderede, mens han var ved at forlade moskeen efter bønnen.

- Så snart jeg nåede udgangen, blev hele området rystet af en kæmpe eksplosion. Mange mennesker faldt over mig, fortæller han.

- Jeg så blodige stykker af menneskekød overalt. Det er noget, jeg aldrig i mit liv har set, konstaterer den unge pakistaner.

- Hele gaden var fyldt med sandaler og kasketter fra de folk, der var kommet ud af moskeen, tilføjer Muzammil Hussai.

Angrebet skete i byen Hangu, der ligger tæt på Pakistans urolige klanområder ved grænsen til Afghanistan.

Området er kendt som en højborg for militante islamister fra al-Qaeda og Taliban, og det er hjemsted for voldsomme sammenstød mellem sunnimuslimske og shiamuslimske klaner.

Pakistans shiamuslimer udgør 20 procent af befolkningen, der tæller 180 millioner.

Ingen grupper har taget skylden for angrebet.

10. januar blev 92 shiamuslimer dræbt i den sydvestlige by Qetta. Det er det hidtil værste enkeltstående angreb mod minoriteten i Pakistan.

Lashkar-e-Jhangvi, som er landets mest ekstreme sunnimuslimske gruppe, tog skylden for angrebet.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere