Jægersoldat dræbt i Afghanistan

En erfaren dansk soldat udsendt fra Jægerkorpset i Aalborg blev ramt af eksplosion under patrulje til fods

Jægersoldaten var på fodpatrulje med sin specialstyrkeenhed, da han blev ramt af en eksplosion. (Arkivfoto: Thomas Sjørup)
Jægersoldaten var på fodpatrulje med sin specialstyrkeenhed, da han blev ramt af en eksplosion. (Arkivfoto: Thomas Sjørup)

En dansk soldat blev sent onsdag aften dræbt ved en eksplosion i Helmand-provinsen i Afghanistan, oplyser Hærens Operative Kommando.

Den dræbte soldat var ifølge chefen for Hærens Operative Kommando, generalmajor Agner Rokos, en af hærens meget erfarne soldater.

Soldatens pårørende er underrettet.

Læs også:

Se også: Thorning om dræbt soldat: Det er en stor sorg

Den dræbte soldat var udsendt fra Jægerkorpset i Aalborg. Det er første gang en jægersoldat mister livet i Afghanistan.

Soldaten var på fodpatrulje med sin enhed fra Task Force 7 i Upper Gereshk Valley nordøst for Gereshk i Helmand Provinsen, da han blev ramt af en eksplosion.

To afghanske politifolk blev også såret ved eksplosionen.

Hærens Operative Kommando vil nu undersøge den tragiske hændelse, men ifølge de foreløbige oplysninger er soldaten blevet ramt af en improviseret sprængladning - en såkaldt vejsidebombe.

Task Force 7 er en specialstyrkeenhed, der oplærer og støtter Helmands specialpolitistyrke, som holder til i provinshovedstaden Lashkar Gah.

Området nordøst for Gereshk er kendt som et område, hvor Taleban står stærkt.

Soldaten blev hårdt såret hjulpet af sine kolleger, men han blev kl. 23. 42 erklæret død som følge af de læsioner, han havde fået.

- Det er med stor sorg, at jeg her til morgen må meddele, at vi i nat har mistet en af vores meget erfarne soldater under en operation i Afghanistan. Det er et hårdt slag for os alle og især for soldatens familie. Det er med stor medfølelse, at vi tænker på familien og på den dræbtes kammerater. Vi vil gøre alt hvad vi kan for at hjælpe familien her hjemme og for at støtte kammeraterne og kollegaerne i Helmand, udtaler chefen for Hærens Operative Kommando, generalmajor Agner Rokos.

Læs også:

Se også: Forsvarschef: Vi vil støtte dræbt soldats familie

Sidste år blev ingen danske soldater dræbt i Afghanistan.

Det seneste danske dødsfald stammer tilbage fra 3. september 2011, hvor den 22-årige konstabel Jacob Sten Lund Olsen blev dræbt af en eksplosion under en patrulje nær Gereshk i Helmandprovinsen i det sydlige Afghanistan.

Det er også en påvirket forsvarsminister Nick Hækkerup (S), der har modtaget beskeden om den faldne soldat i Afghanistan.

- Min dybeste medfølelse går til den dræbte soldats familie og pårørende, som i dag har lidt det største tab.

- Jeg tænker også på vores soldater, der på trods af tabet af en kollega og ven fortsætter deres mission i Helmand provinsen. Vores soldater har en vanskelig, men vigtig opgave at løse i Afghanistan. Jeg har meget stor respekt for den uselviske indsats, de yder for Afghanistan, og ikke mindst for vores eget land, siger ministeren i en pressemeddelelse.