Navy Seal-veteran dræbt i befrielsesaktion

Seal Team Six: Nicolas Checque, 28, gav sit liv for at redde læge i Afghanistan

Seal Team Six-medlemmet Nicolas Checque, 28, blev dræbt af et skud i hovedet, da han deltog i befrielsesaktion i Afghanistan.
Seal Team Six-medlemmet Nicolas Checque, 28, blev dræbt af et skud i hovedet, da han deltog i befrielsesaktion i Afghanistan.

Et medlem af elitekorpset Navy Seal Team Six døde søndag under en aktion, som befriede et amerikansk gidsel i Afghanistan.

Nicolas Checque, 28, var en højt dekoreret veteran i de amerikanske specialstyrker. Han døde af et skud i hovedet, oplyser Pentagon.

- Han gav sit liv for at redde en landsmand. Han og hans kammerater minder os igen om den uselviske tjeneste, som gør, at vores nation kan forblive stærk, sikker og fri, siger præsident Obama.

Nicolas Checque var 18 år, da han efter gymnasietiden i Monroeville, Pennsylvania, meldte sig til det amerikanske militær, skriver lokale medier.

Siden 2004 var han tilknyttet Navy Seal Team Six, der blandt andet udførte missionen, som dræbte al-Qaeda-lederen Osama bin Laden i 2011. Det er ikke oplyst, om Checque deltog i bin Laden-missionen.

Læs: 10 sjove detaljer fra Seal-bog
Læs: Her er sælernes flydende base

Checque havde modtaget en lang række medaljer, blandt andet tapperhedsmedaljen Bronze Star, samt udmærkelser for sin indsats under kamphandlinger. Han gjorde tjeneste i både Irak og Afghanistan.

Den amerikanske læge Dilip Joseph blev for fem dage siden kidnappet af Taleban-bevægelsen uden for Kabul og transporteret til et bjergområde tæt på den pakistanske grænse.

En enhed fra Seal Team Six rykkede søndag morgen ud og befriede Joseph, da efterretninger indikerede, at lægen var i overhængende fare for at blive dræbt. Dilip Joseph meldes uskadt.

Læs: Dansk gidsel reddet af Navy Seal

Seks Taleban-krigere blev dræbt i aktionen og to kommandanter i den afghanske oprørsbevægelse blev taget til fange, oplyser det amerikanske forsvarsministerium.

Specialstyrkerne bag aktionen vidste godt, at de gik ind til en farlig mission, hvor deres liv kunne være i fare, lyder det fra USA's forsvarsminister, Leon Panetta.

- De satte en anden amerikaners sikkerhed over deres egen, og så mange af vores tapre krigere gør det samme hver dag og hver aften, siger Panetta i en meddelelse.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen