Eksplosion i terrorangreb: Firedobling siden 9/11

Antallet af terrorangreb verden over er firedoblet siden den 11. september

Siden angrebet mod World Trade Center den 11. september 2011 er der sket en firedobling i antallet af terrorangreb verden over. (Foto: AP)
Siden angrebet mod World Trade Center den 11. september 2011 er der sket en firedobling i antallet af terrorangreb verden over. (Foto: AP)

Flere og flere uskyldige mennesker er blevet dræbt af terrorister verden over siden angrebet på World Trade Center den 11. september 2001. Antallet af terrorangreb er firedoblet på på ti år, viser en ny undersøgelse i følge Reuters.

Irak, Pakistan, Afghanistan, Indien og Yemen har været ramt flest gange, mens det vestlige Europa er et af de områder, som har været mest skånet for terrorangreb.

- Der er helt sikkert kommet flere terrorangreb, men man skal være opmærksom på, hvor i verden de er foregået. Måske definerer de vestlige lande det som terror, men derude vil de måske mere betragte det som frihedskampe eller krig, siger terrorekspert og tidligere operativ chef for PET Hans Jørgen Bonnichsen til ekstrabladet.dk

Læs også:

USA på terrorjagt: Se de snigmyrdede terrorister her

I 2002 var der i følge undersøgelsen registreret 982 terrorangreb med døden til følge for 3.823 mennesker. I 2011 var antallet af angreb steget til 4.564, som resulterede i 7.473 dødsfald.

Hans Jørgen Bonnichsen mener ikke, at den vestlige verden har noget specielt at frygte på trods af den eksplosive stigning i terrorangreb.

Læs også:

Kvindelig terrorist bag bombe

- Den vestlige verden har utrolig godt styr på den islamistiske terror. Al-Qaeda som institution og ikon for den islamistiske terror er fuldstændig lagt i spåner - det sidste gennemførte angreb var i London 2005, siger han og fortsætter:

- Men terror er selvfølgeligt et vidt begreb. Der er også højreekstremisme i Europa - vi så Anders Breivik i Norge, så terror vil da fortsætte med at ske, siger han.

Læs også:

Angreb afværget: PET jager terrorister

Derudover viser undersøgelsen, at kampen mod terror faktisk øger antallet af terrorangreb.

Mængden af terrorangreb faldt nemlig først efter den 11. september 2001 for så at stige eksplosivt, efter USA i 2003 valgte at invadere Irak.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.