Eksplosion i terrorangreb: Firedobling siden 9/11

Antallet af terrorangreb verden over er firedoblet siden den 11. september

Siden angrebet mod World Trade Center den 11. september 2011 er der sket en firedobling i antallet af terrorangreb verden over. (Foto: AP)
Siden angrebet mod World Trade Center den 11. september 2011 er der sket en firedobling i antallet af terrorangreb verden over. (Foto: AP)

Flere og flere uskyldige mennesker er blevet dræbt af terrorister verden over siden angrebet på World Trade Center den 11. september 2001. Antallet af terrorangreb er firedoblet på på ti år, viser en ny undersøgelse i følge Reuters.

Irak, Pakistan, Afghanistan, Indien og Yemen har været ramt flest gange, mens det vestlige Europa er et af de områder, som har været mest skånet for terrorangreb.

- Der er helt sikkert kommet flere terrorangreb, men man skal være opmærksom på, hvor i verden de er foregået. Måske definerer de vestlige lande det som terror, men derude vil de måske mere betragte det som frihedskampe eller krig, siger terrorekspert og tidligere operativ chef for PET Hans Jørgen Bonnichsen til ekstrabladet.dk

Læs også:

Se også: USA på terrorjagt: Se de snigmyrdede terrorister her

I 2002 var der i følge undersøgelsen registreret 982 terrorangreb med døden til følge for 3.823 mennesker. I 2011 var antallet af angreb steget til 4.564, som resulterede i 7.473 dødsfald.

Hans Jørgen Bonnichsen mener ikke, at den vestlige verden har noget specielt at frygte på trods af den eksplosive stigning i terrorangreb.

Læs også:

Se også: Kvindelig terrorist bag bombe

- Den vestlige verden har utrolig godt styr på den islamistiske terror. Al-Qaeda som institution og ikon for den islamistiske terror er fuldstændig lagt i spåner - det sidste gennemførte angreb var i London 2005, siger han og fortsætter:

- Men terror er selvfølgeligt et vidt begreb. Der er også højreekstremisme i Europa - vi så Anders Breivik i Norge, så terror vil da fortsætte med at ske, siger han.

Læs også:

Se også: Angreb afværget: PET jager terrorister

Derudover viser undersøgelsen, at kampen mod terror faktisk øger antallet af terrorangreb.

Mængden af terrorangreb faldt nemlig først efter den 11. september 2001 for så at stige eksplosivt, efter USA i 2003 valgte at invadere Irak.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen