Avis: Styrke på 10.000 bliver i Afghanistan

Det Hvide Hus siger, at det stadig er uklart, hvor mange soldater der bliver i Afghanistan efter 2014

Præsident Barack Obamas regering har endnu ikke truffet nogen beslutning om, hvor mange amerikanske soldater der skal blive i Afghanistan, når de formelle kampoperationer afsluttes i 2014, meddeler Det Hvide Hus.

Men ifølge den amerikanske avis The Wall Street Journal har Washington til hensigt at lade en styrke på omkring 10.000 amerikanske soldater blive i det krigshærgede land, når de fleste andre Nato-soldater hentes hjem om to år.

Med henvisning til unavngivne regeringskilder skriver avisen, at en plan om 10.000 mand er i overensstemmelse med anbefalinger fra general John Allen, som er øverstbefalende for de amerikanske og internationale styrker i Afghanistan.

Allen har lagt op til en styrke på mellem 5000 og 6000 amerikanske soldater.

Denne styrke skal stå for træning og uddannelse af de afghanske soldater samt anti-terror-operationer, når Nato-missionen i Afghanistan formelt afsluttes ved udgangen af 2014, hedder det i rapporten.

For øjeblikket er 67.000 amerikanske soldater i Afghanistan sammen med 37.000 koalitionssoldater samt 337.000 lokale soldater og politifolk fra de afghanske sikkerhedsstyrker.

- Præsident Obama vil tage stilling til forslag fra Pentagon om, hvad vi skal forhandle med den afghanske regering om med hensyn til den fremtidige tilstedeværelse i Afghanistan, siger Det Hvide Hus' talsmand, Jay Carney.

Han tilføjer, at der bliver tale om "meget begrænset styrke."

Trods 11 års indsats med over 100.000 mand er det fortsat ikke lykkedes Natos Isaf-styrker at nedkæmpe Taliban-bevægelsen, der i dag synes stærkere end nogen sinde siden 2001.

Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen