Rasler med terrorsablen: Taleban lover hævn over Indien

Terrorgruppen Taleban i Pakistan truer med at slå indiske borgere ihjel i kølvandet på henrettelsen af terroristen Ajmal Kasab

Taleban-soldater poserer for en af AP's fotografer. (Foto: Allauddin Khan/AP)
Taleban-soldater poserer for en af AP's fotografer. (Foto: Allauddin Khan/AP)

Den sidste tilbageværende terrorist fra den storstilede og blodige terroraktion i Mumbai i 2008 (Ajmal Kasab, red.) blev under stor mediemæssig bevågenhed henrettet af de indiske myndigheder onsdag.

Og det har vakt så meget harme i den pakistanske gren af terrorgruppen Taleban, at de nu lover hævn over de indiske henrettelserne.

Læs også:

Mohammad Ajmal Kasab blev filmet af et overvågningskamera på byens hovedbanegård med en AK-47-riffel i hånden. (Foto: AP) 112 - 21. nov. 2012 - kl. 04:59 Indien hænger den sidste Mumbai-terrorist

Det skriver det internationale nyhedsbureau Reuters.

- Vi har besluttet at gå efter indere for at hævne drabet på Ajmal Kasab, fortæller Taleban-talsmanden Ehsanullah Ehsan til Reuters og kræver samtidig den henrettede terrorists lig udleveret.

- Hvis ikke de afleverer hans lig til os eller hans familie, så vil vi kidnappe indere og undlade at aflevere dem tilbage, siger han videre og truer med, at Taleban kan og vil slå til 'hvor som helst' i Indien.

Den henrettede, pakistanske terrorist, Ajmal Kasab, der tilhørte terrorcellen Lashkar-e-Taiba, blev dømt til døden i maj måned 2010, men appellerede kendelsen til højestreret. De stadfæstede dog dommen.

Læs også:

Se også: Dødsdom til Mumbai-terrorist stadfæstet

I kølvandet på henrettelsen har Indiens regering bedt de pakistanske myndigheder om at opgradere sikkerheden omkring den indiske ambassade.

Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen