Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Over 100 mål bombet i Gaza i nat

Israelske kampfly har angrebet en lang række mål i Gaza i løbet af natten

Kampene rasede på begge sider af Gazastribens grænser onsdag morgen, trods diplomatiske bestræbelser på at få stoppet volden.

I løbet af natten har Israels militær rettet angreb mod mere end 100 mål i Gazastriben, oplyser hæren.

Halvdelen af dem er underjordiske raketramper, men også Gazas sikkerhedsministerium og en bygning, der tilhører politiet, er ramt.

Tirsdag aften blev en bygning, hvor blandt andre det franske nyhedsbureau AFP har kontorer, ramt af et israelsk luftangreb. Mindst tre raketter slog ned i bygningen, men ingen kom til skade.

Se også:

Krig & katastrofer - 19. nov. 2012 - kl. 15:27 TV: Her dræber Israel top-terrorist

Israels hær bekræfter angrebet og siger, at det var rettet mod bygningens syvende sal, hvor Hamas angiveligt bruger lokalerne som kontor for den militære efterretningstjeneste.

I løbet af natten blev fire raketter skudt fra Gazastriben mod det sydlige Israel, siger en talsmand for de israelske hær. Yderligere to raketter blev fanget af det israelske raketforsvarssystem, inden de ramte israelsk jord.

USA's udenrigsminister, Hillary Clinton, ankom tirsdag til Jerusalem for at mødes med Benjamin Netanyahu, der er Israels premierminister.

Se også:

Krig & katastrofer - 20. nov. 2012 - kl. 20:20 TV: Sådan behandler Hamas 'israelske spioner'

Clinton understregede, at USA's støtte til Israel stadig er "bundsolid og urokkelig", men tilføjede, at det er afgørende at "nedtrappe situationen" i de palæstinensiske områder.

Den amerikanske udenrigsminister antydede endvidere, at en aftale om våbenhvile muligvis først vil blive meddelt, når hun har afsluttet sine besøg i Ramallah på Vestbredden og i Kairo, hvor hun mødes med den egyptiske præsident, Mohamed Mursi.

Den seneste uges vold i og omkring Gazastriben har hidtil kostet 136 palæstinensere og fem israelere livet.

Læs også:

Se også: Hillary Clinton: Kan hun stoppe krigen?

Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen