Israel: Redder liv med Smartphones

Civilbefolkningen i Israel bruger moderne teknologi for at beskytte sig mod palæstinensiske raketter

Apps og gogle map fortæller folk i israelske konfliktzoner, hvor de befinder sig og viser vej til nærmeste sikre sted. ( Foto: Sebastian Scheiner/AP)
Apps og gogle map fortæller folk i israelske konfliktzoner, hvor de befinder sig og viser vej til nærmeste sikre sted. ( Foto: Sebastian Scheiner/AP)

Nu kan smartphones redde liv.

Civilbefolkningen i Israel bruger de intelligente mobiltelefoner til at undgå at blive ramt af palæstinensiske raketangreb i den igangværende konflikt mellem de to stater, som i den seneste uge er eskaleret. Telefonen kan informere om, hvordan de kan holde sig i sikker afstand fra angrebene. Det skriver The Times of Israel.

Ifølge Israelske Times kan luftsirenerne ikke høres af alle. Men det kan der nu rådes bod på via apps, der gennem telefonen sender advarselsignaler.

Læs:

Se også: Luftalarm i Tel Aviv for tredje dag i træk

En feature til at overvåge angreb er den 'Rød Alarm' app, (kun i de hebraiske Iphone), der viser, hvor de seneste angreb foregår. Brugerne bliver på den måde advaret af appen om, hvornår det næste missil nærmer sig, så de hurtigt kan søge dækning. Myndighederne har lavet kort, der nøje angiver, hvor langt beboerne har fra sikkerhed i de forskellige områder, før missilerne rammer- helt ned til at tælle 15 sekunder og tre minutter.

Apps kan indstilles til specifikke lokationer, for eksempel ens eget lokalområde, samtidig giver den mulighed for, at der kan sendes kommentarer og opmuntrende beskeder til folk i de områder, der er under angreb.

Endelig er der også en app, der viser, hvor de kan redde sig i sikkerhed, når alarmen lyder.

Se:

Krig & katastrofer - 19. nov. 2012 - kl. 15:27 TV: Her dræber Israel top-terrorist

De israelske myndigheder har indskærpet over for befolkningen at være bevidst om, hvor de sikre steder er lokaliseret, såsom beskyttelsesrum og parkeringspladser under jorden nær deres hjem og arbejde og på ruten til og fra de to destinationer.

'Sikre Rum' appen ( iPhone og Android), er udviklet af Ashdod Kommune, og angiver nøje, hvor der findes beskyttelsesrum. Appen bruger telefonens GPS chip og google map til at finde lokalitet, og så vise hen til nærmeste sikre opholdsted ifølge myndighederne. Det indbefatter også adresse og afstanden fra, hvor man befinder sig. Tel Aviv borgere kan også benytte sig af en google-map-side med samtlige sikre zoner i deres by.

Indtil videre er kun tre dræbte og en håndfuld såret i Israel af Hamas raketter, og flere hundrede raketter rettet mod de tætbefolkede byområder afværget. På Palæstinensisk side er dødstallet oppe på 94, hvoraf 50 er civile og omkring 720 meldes at være såret.

Læs:

Se også: Gaza-konflikt giver stigende oliepriser

1 af 2 Israelere bruger smartphones til at holde sig orienteret om angreb fra palæstinensisk side og hjælp til at finde ly. (Foto: Tsafrir Abayov/AP)
2 af 2 Apps og gogle map fortæller folk i israelske konfliktzoner, hvor de befinder sig og viser vej til nærmeste sikre sted. ( Foto: Sebastian Scheiner/AP)
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen