Hamas: Våbenhvile kommer i aften

En våbenhvile mellem Israel og Hamas i Gaza ventes ifølge flere kilder at træde i kraft allerede tirsdag aften

En våbenhvile, der skal sætte en stopper for volden i Gaza, vil blive annonceret i Kairo tirsdag aften, oplyser Hamas, Islamisk Jihad og egyptiske mæglere.

Våbenhvilen vil angiveligt allerede træde i kraft kl. 23 dansk tid.

- En aftale om fred er på plads. Den vil blive annonceret kl. 21 (kl. 20 dansk tid, red.), siger Ayman Taha, en højtstående embedsmand i Hamas.

En unavngiven kilde i Islamisk Jihad, som er en af de andre militante grupper i Gaza, bekræfter, at der vil være en fælles pressekonference mellem Hamas og Islamisk Jihad og de egyptiske mæglere, hvor våbenhvilen annonceres.

Også Egyptens præsident, Mohamed Mursi, siger, at der kommer en våbenhvile i løbet af få timer.

- Den israelske offensiv i Gazastriben slutter i dag, siger Mursi.

- Bestræbelserne på at få en våbenhvile i stand mellem palæstinenserne og israelerne vil få et positivt resultat i løbet af de næste par timer, tilføjer præsidenten.

En talsmand for den israelske regering siger imidlertid, at aftalen om en våbenhvile med de militante palæstinensere i Gaza endnu ikke er på plads.

- Bolden er stadig i spil, og man er der ikke, før man er der, siger talsmand Mark Regev til CNN.

Samtidig citerer israelsk radio unavngivne højtstående israelske embedsmænd, der bekræfter, at en våbenhvile formentlig bliver annonceret om kort tid.

Både USA's udenrigsminister, Hillary Clinton, og FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, kommer til Jerusalem tirsdag aften i bestræbelserne på at finde en fredelig løsning på den eskalerende konflikt.

Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen