Ban Ki-moon og Hillary Clinton på vej til Israel

Efter en mere relativ rolig nat i Gaza optrappes bestræbelser for en våbenhvile i Gaza

Internationale bestræbelser på at få en våbenhvile i stand mellem Hamas og Israel bliver forstærket tirsdag.

USA's udenrigsminister, Hillary Clinton, og FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, kommer til Israel til samtaler med israelske ledere og senere med palæstinensiske ledere.

Selv om natten til tirsdag betegnes som relativ rolig sammenlignet med foregående nætter, var der fortsat stridigheder. Israel sendte op mod 100 raketter mod mål i Gaza, og dødstallet i Gaza steg til over 100.

Ban Ki-moon opfordrer alle sider i konflikten til at indstille kamphandlingerne og gå til forhandlingsbordet.

- Det er nødvendigt, at alle parter i Gaza træder et skridt tilbage og indstiller beskydningen, siger Ban Ki-moon efter et møde i Kairo med egyptiske leder, der sammen med Qatar mægler mellem Hamas og Israel.

Den israelske regering holdt møder natten til tirsdag for at vurdere situationen. Tirsdag morgen oplyste regeringskilder, at Israel har indstillet planer om en militær landoperation ind i Gaza midlertidigt.

Ifølge israelsk tv er premierminister Benjamin Netanyahu indstillet på en våbenstilstand i 24 til 48 timer for at undersøge muligheden af en vedvarende våbenhvile.

Hamas' leder Khaled Meshaal siger, at hans bevægelse er parat til en våbenstilstand, men han insisterer på, at en betingelse er, at Israel stopper angrebene og ophæver blokaden af Gaza.

Hillary Clinton er på vej til Israel og ventes fremme tirsdag for at mødes med Benjamin Netanyahu. Derefter er det planen, at hun også skal mødes med repræsentanter for Det Palæstinensiske Selvstyre i Ramallah.

En talsmand for Det Hvide Hus i Washington siger, at USA med Clintons besøg vil sende et signal om, at ingen har interesse i, at den seneste konflikt i Gaza eskalerer.

Også Ban Ki-moon er på vej til Israel, og det er planen, at han mødes med Benjamin Netanyahu senere tirsdag.

Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen