Dansk støttet fødevareprojekt ramt i Gaza

Et israelsk luftangreb har ramt et fødevareprojekt i Gaza, der er støttet af Folkekirkens Nødhjælp.

Et israelsk luftangreb har ifølge Folkekirkens Nødhjælp ødelagt et fødevareprojekt i Gaza, der er støttet af Folkekirkens Nødhjælp. Projektet gav fattige familier mulighed for en indtægt og ydede støtte til fejlernærede børn.

Projektet "Al Amel Coorperative" trænede 52 familier i fødevareforarbejdning og gav mulighed for, at de kunne producere mad af god kvalitet, som kunne konkurrere på det lokale marked.

Søndag blev den bygning, som blev brugt til undervisningen, ramt under et israelsk luftangreb. Ingen kom til skade ved angrebet, men både bygningen og projektet er nu lagt i ruiner, siger Folkekirkens Nødhjælps koordinator i Gaza, Omar Almajdalawi.

- Familierne er i chok, fordi hele deres indtægt nu er revet væk under dem. Denne situation understreger alvorligheden af, at det er de civile og især børnene, der lider mest under denne konflikt, siger han.

80 procent af befolkningen på Gaza-striben er ifølge Folkekirkens Nødhjælp afhængig af nødhjælp.

- De israelske flyangreb på blandt andet vores kooperativ sætter arbejdet for at gøre befolkningen mindre afhængig af nødhjælp et skridt tilbage, siger International Chef i Folkekirkens Nødhjælp, Birgitte Qvist-Sørensen.

Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen