BBC-journalist mistede søn på 11 måneder: 'Hvad har han gjort?'

Omar blev dræbt i israelsk angreb i Gaza

Jihad Masharawi mistede sin blot 11 måneder gamle dreng i onsdags ved et israelsk angreb. (AP Photo/Majed Hamdan)
Jihad Masharawi mistede sin blot 11 måneder gamle dreng i onsdags ved et israelsk angreb. (AP Photo/Majed Hamdan)

En journalist fra tv-stationen BBC Arabic fik katastrofen på tætteste hold, da hans blot 11 måneder gamle søn Omar blev dræbt i af et iraelsk angreb Gaza i onsdags.

Siden er det hjertegribende billede af den grædende far med sit døde barn i armene på vej gennem al-Shifa-sygehuset i Gaza by gået verden over.

- Splinter ramte mit hus. Min søn og svigerinde blev dræbt og min bror og min anden søn blev skadet, siger Jihad Masharawi til BBC.

- Hvad gjorde min søn for at dø på den måde. Han er kun 11 måneder gammel. Hvad har han gjort, siger han grædende på et gribende tv-klip.

Læs også:

Se også: Øjenvidne: Krigen i Gaza gør alle bange

BBCs verdensredaktør Jon Williams har efter medarbejderens tragiske tab sendt en besked ud til hans kolleger.

- Vores tanker med med Jihad og resten af hans hold i Gaza. Dette er et særligt vanskeligt øjeblik for hele bureauet i Gaza. Vi er så heldige at have et så engageret og modigt hold der. Dette er en påmindelse om de udfordringer, som mange af vores kolleger møder, siger han til Daily Telegraph.

Situationen er højspændt i Gazastriben og har eskaleret siden i onsdags, hvor lederen af Hamas' militante fløj, Ahmed al-Jaabari, og syv andre palæstinensere blev dræbt i israelske angreb i Gazastriben. Baggrunden skulle, i følge den israelske hær, være flere raketangreb mod Israel tidligere på ugen.

I går affyrede militante palæstinensere i Gaza to raketter mod Tel Aviv, der er Israels kommercielle hovedstad. En raket slog fredag eftermiddag ned uden for Jerusalem uden at forårsage skade. Ifølge militæret og politiet slog raketten ned i et område med israelske bosættelser på Vestbredden syd for Jerusalem.

- Foreløbige oplysninger siger, at den slog ned i Gush Etzion, siger en polititalskvinde, i følge Ritzau.

Læs også:

Se også: Kraftig eksplosion rammer Tel Aviv

Fredag aften kostede et israelsk luftangreb på Gaza endnu fire militante palæstinensere livet. Det siger lægekilder i området, ifølge Ritzau.

Blandt de dræbte er en af de ledende kommandanter i den militære gren af Hamas, nemlig Ahmed Abu Jalal, siger kilderne.

Med de fire dræbte fredag aften er dødstallet oppe på i hvert fald 31. 28 af dem var palæstinensere, mens tre israelere har mistet livet.

270 mennesker er ifølge palæstinensiske kilder såret i Gaza, skriver Ritzau.

Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Mikkel Cramon
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen