2,5 mio. syrere er internt fordrevne

Både antallet af internt fordrevne og flygtningestrømmen ud af Syrien tager til

Det syrisk-arabiske Røde Halvmåne anslår, at 2,5 millioner er internt fordrevne i Syrien, hvilket er en fordobling af de tidligere tal fra nødhjælpsorganisationer, oplyser FN's flygtningeorgan.

- Det tal, der nu anvendes, er 2,5 millioner. Røde Halvmåne mener, at tallet sandsynligvis er højere, siger talskvinden for FN's Højkommissariat for Flygtninge, UNHCR, i Geneve.

- Så folk forlader deres hjem, eller det vil sige, at de bliver tvunget på flugt, tvunget i skjul, tilføjer talskvinden, Melissa Fleming, som understreger, at det er svært at få et præcist overblik over antallet af flygtninge.

Omkring fire millioner vil have brug for humanitær hjælp i begyndelsen af det nye år, når vinteren er sat ind i Syrien, anslår nødhjælpsorganisationer. Over 407.000 syriske flygtning er registreret eller venter på at blive registreret i de omliggende lande - Libanon, Tyrkiet, Jordan og Irak.

- Hver dag kommer nye flygtninge til, siger Melissa Fleming.

Der blev tirsdag meldt om nye bombardementer af byen Ras al-Ain i den nordøstlige del af landet, hvor mindst 16 blev dræbt mandag.

Luftangreb har fået nye bølger af civile over grænsen til Tyrkiet, som i sidste uge tog imod 9000.

Menneskerettighedsaktivister fra gruppen Observatorium, der indhenter oplysninger fra en række netværk i landet, sige, at mindst 151 mennesker blev dræbt mandag. 61 af dem var civile.

Gruppen siger, at over 37.000 er blevet dræbt, siden konflikten brød ud i marts 2011.

/ritzau/AFP

Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen