Syriske kampfly dræber 16 ved Tyrkiets grænse

Mindst 16 mennesker er dræbt under nye syriske luftbombardementer langs grænsen til Tyrkiet

Blodige kampe blussede igen op på grænsen mellem Syrien og Tyrkiet mandag. Mindst 16 mennesker er dræbt ifølge lokale kilder under syriske kamflys bombardementer.

De syriske kamfly ramte mandag mål så tæt på den tyrkiske grænse, at trykluft fra eksplosioner på den syriske side af grænsen kunne mærkes inde i Tyrkiet.

Det skete, da bomber slog ned i byen Ras al-Ain, som ligger på grænsen, og hvor en del af byen kaldet Ceylanpinar, ligger på den tyrkiske side.

Syriske oprørere holder til i stort tal i Ras al-Ain og har i de seneste dage gennemført angreb mod syriske soldater fra byen.

De seneste bombeaktioner har igen sendt flere tusinde syriske flygtninge på flugt over grænsen til Tyrkiet.

Den syriske græsrodsorganisation Den Lokale Koordineringskomite siger, at mindst 16 mennesker er dræbt. Over 20 personer skal være såret, siger øjenvidner.

De syriske angreb blev også udført af kamphelikoptere, der især rettede deres angreb mod positioner, hvor oprørsgrupper tidligere har holdt til.

Også i kurdiske områder længere mod nordøst langs grænsen kom det til sammenstød mandag.

Væbnede kurdiske militser tog kontrol med byen Malikuiya, efter at soldater loyale over for den syriske præsident, Bashar al-Assad, trak sig tilbage efter timers skyderier.

De seneste kampe på grænsen mellem Syrien og Tyrkiet har igen sat den tyrkiske regerings tålmodighed med det syriske styre på prøve. Regeringen i Ankara har svoret, at den vil gøre gengæld, hver gang syriske bomber rammer tyrkisk jord.

Mandag kom der ingen svar. Den tyrkiske udenrigsminister, Ahmet Davutoglu, siger, at de syriske fly og helikoptere ikke var inde i tyrkisk luftrum.

Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen