FN bekymret for Røde Kors-hjælp i Syrien

Røde Kors-chefen, Peter Maurer, siger, at organisationen ikke er i stand til at levere nødhjælp i Syrien

Chefen for FN's menneskerettigheder udtrykker fredag bekymring, efter at Røde Kors har sagt, at det er en kamp at levere nødhjælp i det krigshærgede Syrien.

- Det faktum, at de nu har sagt, at de ikke er i stand til at udføre deres kernevirksomhed, er meget markant, siger FN's højkommissær for menneskerettigheder, Navi Pillay.

- De når altid ud til folk, medmindre det er umuligt for dem. Så denne udtalelse er meget bekymrende, tilføjer hun under et interview på det igangværende Bali Demokratiforum i Indonesien.

Peter Maurer, den ny præsident for Den Internationale Røde Kors Komité (ICRC), sagde torsdag, at den humanitære situation i Syrien var forværret, og at organisationen ikke kan håndtere den.

International Røde Kors, som samarbejder med Syriens Røde Halvmåne om at levere nødhjælp i det konflikthærgede land, har en række hvide områder i dets bestræbelser på at opfylde folks behov på stedet, siger han.

Humanitære hjælpeorganisationer har sagt, at mange af de forsyninger, de prøver at få ind i Syrien, konfiskeres af regimet eller bliver videresolgt.

Navi Pillay kritiserer også FN's Sikkerhedsråd for ikke at have været i stand til at handle i Syrien.

- Det står klart ud fra de faktiske omstændigheder efter 19 måneder med tusinder og atter tusinder af dræbte mennesker i Syrien, hvor det ikke har været muligt at komme folk, der har lidt, til hjælp, siger hun.

Konflikten har delt Sikkerhedsrådet, hvor Rusland og Kina har nedlagt veto mod tre resolutionsforslag til sanktioner mod Syrien.

De blev støttet af Vesten og de arabiske lande, mens Rusland og Kina har sagt, at de uretmæssigt griber ind i Syriens interne anliggender.

Kampene i Syrien har ifølge Syriens Observatorium for Menneskerettigheder kostet over 37.000 mennesker livet, mens FN vurderer, at folk med et behov for hjælp i landet ligger på 1,2 millioner mennesker.

Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen