20 syriske soldater dræbt i dobbeltangreb

To bilbomber er blevet sprængt i en militærlejr i den sydlige syriske by, Deraa. Mange er dræbt ved angrebet

Mindst 20 soldater er lørdag blevet dræbt i Syrien, hvor to bilbomber blev udløst ved en officersklub i en militærlejr i den sydlige del af landet, oplyser Syriens Observatorium for Menneskerettigheder.

Først blev en bil kørt ind i lejren. Den blev fulgt af en anden bil. De to bilbomber blev bragt til sprængning med minutters mellemrum i en have ved officersklubbens i byen Daraa. Det var den anden bombe, der forårsagede de værste ødelæggelser, tilføjer Observatoriet.

Syrisk stats-tv oplyser, at de to bilbomber er blevet udløst forskellige steder i Deraa og tilføjer, at der er nyheder om tilskadekomne civile og omfattende materielle ødelæggelser på de to steder. Der blev ikke sagt noget om militære mål eller givet yderligere detaljer.

Det statslige nyhedsbureau Sana skriver om det dobbelte bilbombeangreb, som har ramt byen. Bureauet omtaler tilskadekomne og store ødelæggelser, men kommer ikke med flere detaljer.

En tredje eksplosion har senere fundet sted ved en militær kontrolpost i byen, men den har ikke forårsaget nogen tilskadekomst, siger Observatoriet. Årsagen til den tredje eksplosion er ikke umiddelbart kendt.

Daraa-provinsen ved Syriens sydlige grænse mod Jordan betragtes som vuggen for det snart 20 måneder lange oprør mod regeringen og præsident Bashar al-Assad.

Militante islamistiske grupper er i stadigt større omfang rykket helt i front i kampen for at vælte præsidenten og hans regime.

Al Nusra Front, en al-Qaeda-inspireret gruppe, har taget ansvaret for en selvmordsbombe mandag i Hama-provinsen, hvor der ifølge Syriens Observatorium for Menneskerettigheder blev dræbt omkring 50 Assad-loyale sikkerhedsfolk.

Syriens regering er heller ikke bleg for at give militante islamister fra udlandet skylden for den 19 måneder lage oprør, der ifølge Observatoriet har dræbt 38.000 mennesker.

Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen