Læger uden Grænser på første opgave i USA

Hjælpeorganisationen, der tager sig af ofre for krige og naturkatastrofer i tredje verden, arbejder nu i USA

Hjælpeorganisationen Læger uden Grænser har hjulpet ofre for krig og sygdomsepidemier i lande som Sudan, Haiti og Den Demokratiske Republik Congo.

Nu er lægerne så på deres første mission i USA for at hjælpe ofre for megastormen Sandy, som har medført historiske ødelæggelser i New Yorks storbyområde.

Siden lørdag har der været lægehold til stede i Rockaways, et hårdt ramt område i Queens, på Staten Island samt i New Jersey og Brooklyn.

Læger, sygeplejersker og medicinstuderende har ydet gratis lægeundersøgelser til beboere, der stadig ikke har fået strømmen tilbage for at hjælpe dem med recepter til medicin, som de ellers ikke ville få.

Mens de bemærker sig, at miljøet er mælk og honning i forhold til mange af de steder, hvor Læger uden Grænser ellers udfører deres arbejde, siger pressemedarbejder Michael Goldfarb og fortæller, at organisationen fylder huller i sundhedsplejen efter Sandy.

- Der er regulære behov her, og vi gør vores bedste for at forsøge at løse dem. Der er sårbare folk her, siger han.

I Rockaway, hvor et hold på fire læger, en sygeplejerske og fire medicinstuderende samt adskillige andre frivillige arbejder på en improviseret klinik i et vaskerilokale på første sal i en beboelsesejendom.

Der er lastbiler fra Nationalgarden i gaderne, der flyder af affald, efter at oversvømmelserne har trukket sig tilbage.

Benzinrationeringen i New York trådte i kraft fredag, hvor slutcifret på bilernes nummerplader afgør, om man kan tanke på lige eller ulige dage. Men det er ikke til megen nytte i Rockaway.

En forladt tankstation, kegler og minestrimler giver bilister klar besked om, at de bare skal fortsætte.

Den 28-årige sygeplejerske Candice Humphrey, der bor i Brooklyn, havde aldrig forestillet sig, at det første sted, hun skulle i aktion for Læger uden Grænser, ville blive i hendes egen baggård.

Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen