Syrisk opposition: USA undergraver revolution

Syriens største oppositionsgruppe beskylder USA for at undergrave revolutionen i landet

Syriens største oppositionsgruppe langer hårdt ud mod USA, som beskyldes for at undergrave den syriske revolution.

- USA undergraver den syriske revolution, hævder Det Syriske Nationalråd (SNC).

To dage forud for vigtige forhandlinger med den syriske opposition i Qatar, svarer SNC igen på amerikanernes beskyldninger om, at Rådet ikke er fuldt repræsentativt for landets forskellige systemkritiske kræfter.

- Enhver diskussion, der har til formål at underkende Det Syriske Nationale Råd eller skabe nye organer, der kan erstatte det, er et forsøg på at undergrave den syriske revolution, lyder det fra oppositionsgruppen.

SNC blev dannet i august sidste år som et forsøg på at samle alle de forskellige oppositionskræfter i Syrien. Fra deres base i Tyrkiet er det dog langt fra lykkedes.

USA var hurtigt ude at anerkende SNC som "en legitim repræsentant for syrere, der ønsker en fredelig og demokratisk overgang". Men nu udtrykker USA's udenrigsminister, Hillary Clinton, frustration over gruppen.

- SNC kan ikke længere opfattes som leder af oppositionen, mener Clinton.

Også oppositionspartierne i Syrien er utilfredse og anklager ligefrem SNC for at være udemokratisk og kontrolleret af Det Muslimske Broderskab. Heller ikke kurderne og andre grupper tror på, at Det Syriske Nationale Råd kan forene landets opposition.

Fredag blev omverdenens skepsis yderligere forstærket, da en video dukkede op med billeder af syriske oprørere fra SNC's væbnede gren, der angiveligt mishandler og likviderer regeringssoldater.

Hvis optagelserne viser sig at være ægte, er der tale om krigsforbrydelser, som skal efterforskes, siger Navi Pillay, FN's højkommissær for menneskerettigheder.

Amnesty International betegner i en erklæring optagelserne som "chokerende" og "en total mangel på respekt for folkeretten".

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere