Tyske spioner hjælper syriske oprørere

Tyske spioner er aktive ud for Syriens kyst og hjælper oprørerne i Syrien mod regeringshæren, skriver avis

Tyske, britiske og amerikanske spioner hjælper ifølge en tysk avis syriske oprørere med informationer om den syriske hærs bevægelser.

Agenter fra den tyske efterretningstjeneste BND er aktive i Middelhavet ud for den syriske kyst, og ifølge den tyske avis Bild am Sonntag råder tyskerne over så avanceret spionudstyr, så de er i stand til at holde øje med, hvad der sket hele 600 kilometer inde i Syrien.

Tyskerne sender deres oplysninger videre til en Nato-base i Tyrkiet i byen Adana, hvor britiske og amerikanske agenter sender oplysningerne videre til syriske oprørere, der kæmper mod præsident Bashar al-Assad regeringshær.

Avisen citerer en unavngiven amerikansk embedsmand for at sige, at det ikke findes nogen vestlig efterretningstjeneste, der har så gode kilder inde i Syrien som tyske BND.

En talsmand for det tyske forsvarsministerium siger, at "det er korrekt, at et skib er på en opgave i regionen og har været det i flere måneder". Talsmanden benægter dog, at der er tale op et "spionskib".

- Vi udleverer ikke oplysninger om igangværende operationer, siger talsmanden videre.

En unavngiven ansat i BND bekræfter dog over for Bild am Sonntag de tyske aktiviteter i Middelhavet.

- Vi er stolte af vort vigtige bidrag til at bringe Assad-styret til fald, siger embedsmanden.

Den tyske regering har tidligere sagt, at militær intervention ikke er den rigtige vej at gå for at løse konflikten i Syrien. Den tyske forsvarsminister, Thoms de Maiziere, sagde tidligere i august, at Tyskland må bidrage med humanitær hjælp og logistisk støtte.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere