Nordkorea erklærer 'hellig krig'

En militærøvelse mellem USA og Sydkorea får Kim Jung-un op i det røde felt

Kim Jong-un, Den Store Efterfølger, føler sig stærkt provokeret af en militærøvelse som Sydkorea og USA afholder. Han opfordrer sine soldater til at holde sig klar
Kim Jong-un, Den Store Efterfølger, føler sig stærkt provokeret af en militærøvelse som Sydkorea og USA afholder. Han opfordrer sine soldater til at holde sig klar

Den nordkoreanske leder, Kim Jong-un også kendt som Den Store Efterfølger, har bedt det nordkoreanske militær gøre sig klar til 'hellig krig'. Det sker samtidigt med, at USA og indleder en militærøvelse. Det oplyser CNN.

Kim Jong-un besøgte lørdag øen Mu sammen med tropper som deltog i bombningen af øen Yeonpyeong i Sydkorea i 2010. Dette angreb kom i forbindelse med en sydkoreansk militærøvelse, som Nordkorea opfattede som en provokation.

Meldingen fra Den Store Efterfølger til soldaterne var ikke til at tage fejl af.

- Han gav ordre til at være opmærksomme på enhver bevægelse fra fjenden, og ikke gå glip af en gylden mulighed for at slå tilbage med dødlig kraft, hvis en eneste bombe skulle havne i farvandet eller på grænsen til Nordkorea, melder de statslige nordkoreanske medier i følge CNN.

I de seneste år har der været international bekymring for, at Nordkorea skulle være i gang med at udvikle atomvåben. Før sommeren afprøvede Nordkorea raketter og tidligere har Nordkorea selv annonceret, at de var i fuld gang med at bygge en atomreaktor i Yongbyon.

Formelt set er Nord- og Sydkorea stadigvæk i krig, selv om der har eksisteret en våbenhvile siden 1953.

Hovedpersoner i kampen om magten i det lukkede kommunistiske diktatur, Nordkorea:

Kim Il-sung, Nordkoreas enevældige leder fra landets grundlæggelse i 1948 til sin død i 1994.
Kim Jong-il - søn af Kim Il-sung. Efterfulgte faderen og ledede Nordkorea frem til sin død i 2011.
Kim Jong-un - yngste søn af Kim Jong-il og udråbt som dennes efterfølger i december 2011.
Kim Kyong-hui - Datter af Kim Il-sung, søster til Kim Jong-il.
Jang Song-thaek - gift med Kim Kyong-hui, onkel til Kim Jong-un. Firstjernet general og næstformand i Den Nationale Forsvarskomité
Ri Yong-ho - afgået vicemarskal for Nordkoreas hær, hovedaktør bag Kim Jong-uns placering som faderens efterfølger som landets diktator.
Choe Ryong-hae - vicemarskal, medlem af det fire mand store præsidium i Nordkoreas Arbejderparti, direktør for Hærens politbureau og viceformand for partiets militære komité.
Hyon Yong-choi - general i hæren, nyudnævnt vicemarskal.

kilder, 17.7.2012: Reuters, Yonhap.news, Wikipedia

Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen