Assad optræder offentligt til Eid-bøn

I forbindelse med Eid-festen viser Syriens præsident sig i en moské, hvor imamen raser mod Vesten.

Syriens præsident Bashar al-Assad har deltaget i bønnen i en moské i Damaskus søndag i forbindelse med den muslimske Eid al-Fitr-fest, mens hans styrker ifølge oplysninger presser på med dræbende angreb på oprørere.

Stats-tv sendte billeder af Assad med adskillige topembedsmænd og politikere fra det regerende Baath-parti, heriblandt premierminister Wael al-Haliqi, som indtog posten i denne måned, efter at hans forgænger hoppede af.

- Syrien vil triumfere mod den vestlige-amerikanske sammensværgelse, som støttes af wahhabier og takfirier (sunnimuslimske religiøse strammere, red.), siger imam i al-Ahmad moskeen, sheik Mohammed Kheir Ghantus.

- Vore fjender blandt amerikanere, zionister og deres agenter må glæde sig over at se os slå hinanden ihjel og disharmonien blandt os, siger han.

Aktivister siger, at 23.000 mennesker har mistet livet i den godt 17 måneder lange konflikt, som opstod i marts sidste år. FN sætter antallet af dræbte noget lavere til 17.000, men der findes ingen objektive og bekræftede tal.

Seneste
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Benjamin Krogh
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen