Filippinsk minister savnes efter flystyrt

En lille privatflyver er styrtet i havet med Filippinernes indenrigsminister om bord. Han er fortsat savnet

Filippinernes indenrigsminister, Jesse Robredo, er blandt de tre personer, der savnes, efter at et lille privatfly er styrtet i havet ud for en centralt beliggende ø lørdag, oplyser myndighederne.

Cessna-flyet styrtede i nærheden af øen Masbates kyst, da piloten forsøgte at gennemføre en nødlanding efter at have haft en eller anden form for motorproblemer, siger den regionale militærtalsmand, oberst Generoso Bolina, til journalister.

- Minister Robredo befandt sig i et let fly på vej fra Cebu til sin hjemby i Camarines Sur-provinsen.

- Der opstod et motorproblem, så de bad om tilladelse til at gennemføre en nødlanding på Masbate. Flyet nåede aldrig frem, men styrtede ned, siger Bolina.

Øjenvidner siger, at de så flyet styrte ned i vandet cirka 500 meter fra landingsbanen.

Der var fire mennesker om bord i flyet. Robredos livvagt blev reddet, men det 54-årige regeringsmedlem og de to piloter er fortsat meldt savnet ifølge Bolina.

Transportminister Manuel Roxas siger, at præsident Benigno Aquino er blevet informeret om ulykken og fulgte nøje med i den fortsatte eftersøgnings- og redningsaktion.

- Lad os alle bede for, at han er i sikkerhed, siger Roxas i Radio Inquirer, der ligger i hovedstaden Manila.

En lokal tv-station siger, at Robredo ringede til sin kone nogle timer før flystyrtet for at sige, at propellen var holdt op med at fungere.

Roxas siger, at flystyrtet skete klokken 16.30 lokal tid omkring en kilometer fra kysten.

Redningsfolkene indstillede aktionen omkring tre timer senere, da mørket faldt på, siger deres leder superintendant Gonzalo Villamor.

- Der er en del understrøm på stedet, og da det blev mørkt var det endnu ikke lykkedes os at finde flyet, siger Villamor til radiostationen DZBB i Manila.

- Det lykkedes livvagten at løsne sin sikkerhedssele lige inden flyet ramte vandet og at bjærge sig, men han så ikke noget til de øvrige, siger Villamor og tilføjer, at eftersøgningen vil blive genoptaget ved daggry.

Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen