60 døde i oversvømmelser i Filippinerne

De voldsomme oversvømmelser i Filippinerne har indtil videre kostet 60 livet. Seks er fortsat savnet

Snesevis er omkommet i de voldsomme oversvømmelser i Filippinerne. (Foto: AP)
Snesevis er omkommet i de voldsomme oversvømmelser i Filippinerne. (Foto: AP)

Antallet af dødsofre efter kraftige regnskyl oversvømmede det meste af den filippinske hovedstad Manila og dele af de omkringliggende provinser er steget til 60, siger regeringen fredag. Seks personer er fortsat savnet.

Den filippinske regering har bedt omverdenen om hjælp med at håndtere katastrofen, hvor to millioner mennesker er ramt af oversvømmelserne.

Katastrofen skyldes, at hovedstaden inden for 48 timer er ramt af samme regnmængde, der normalt falder på en måned.

Hele kvarterer står under vand. Floder er gået over deres bredder, men vandet begyndte dog torsdag at trække sig tilbage igen.

Det meteorologiske institut har også trukket sit varsel om mere regn tilbage, så midt i alle problemerne er der små lyspunkter for de 15 millioner indbyggere i Manila.

Men de centre, hvor katastroferamte indbyggere har søgt tilflugt, er overfyldte, og her er der brug for hjælp. Ledere af hjælpeoperationen siger, at mange af de nødstedte er søgt til centrene for at få ly for regnen, mad, tæpper og andet.

- Vi pakker meget hjælp sammen til ofrene. Vi har brug for mere, og vi har brug for flere frivillige, siger Corazon Solman, der er socialminister i Filippinerne.

- Vi har madforsyningerne, men maden skal pakkes og distribueres, og det er en kæmpeoperation, tilføjer hun.

Miljøminister Ramon Paje har advaret befolkningen om, at Filippinerne må forberede sig på, at regnmønstrene ændrer sig på grund af klimaforandringer.

Nedbøren, der har ramt i denne uge, er, siger ministeren, det "nye normale".

Han påpeger dog sammen med andre politikere, at en del af den nuværende katastrofe er menneskeskabt, fordi millioner af mennesker har fået lov at leve i slum langs de floder, som nu er gået over deres bredder.

Samtidig er store mængder affald fra den voksende befolkning smidt i kloaksystemet.

1 af 2 En dreng bruger et plastiklegetøj som redningskrans, mens han går langs en oversvømmet vej i Marikina, der ligger øst for Manila. (Foto: AP)
2 af 2 Snesevis er omkommet i de voldsomme oversvømmelser i Filippinerne. (Foto: AP)
Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen