Selvmordsbombe dræber mindst 42 i Yemen

Mindst 42 gæster ved en begravelse i Yemen blev dræbt, da en selvmordsbomber sprængte sig i luften.

En selvmordsbombemand dræbte mindst 42 personer og sårede yderligere 37, da han sprængte sig selv i luften under en begravelse i en landsby i Yemens sydlige provins Abyan lørdag, fortæller hospitals og regeringskilder til nyhedsbureauet AFP.

Bombemanden havde målrettet sit angreb mod stammefolk, der støtter den yemenitiske hær i kampen mod militante islamister, skriver Reuters.

Landsbyen var tidligere kontrolleret af militante med tråde til terrornetværket al-Qaeda, men den blev for nylig generobret af regeringsstyrker.

- Vi har mange personer i kritisk tilstand, og vi har ikke ressourcerne til at kunne at behandle dem, lyder det fra en læge på hospitalet al-Razi, hvor de sårede er bragt til.

Onsdag blev en politistation i området angrebet, og tre blev dræbt, og de to angreb understreger, at Yemen fortsat er truet af militante islamister til trods for den amerikansk-støttede militære indsats, der i juni sendte islamisterne i området på tilbagetog.

USA og Saudi-Arabien ser det fattige land som en frontlinje i kampen mod al-Qaeda og netværkets støtter.

Lørdag skød en amerikansk drone øst for Abyan mod et køretøj, der var mistænkt for at transportere militante til provinsen Hadramout. Tre personer blev dræbt.

- De forkullede lig af tre mænd fra Ansar al-Sharia (militant gruppe, red.) blev fundet, og bilen, de befandt sig i, var blevet ødelagt, siger en embedsmand ifølge Reuters.

Ansar al-Sharia indtog flere byer i Abyan sidste år, mens den nu afsatte præsident Ali Abdullah Saleh kæmpede med de store protester, der endte med at koste ham præsidentposten.

Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen