Annonce:
Annonce:

USA fører hemmelig krig i Syrien

Den amerikanske præsident har givet grønt lys for CIA-støtte til oprørerne i Syrien

USA har i hemmelighed optrappet støtten til oprørerne i Syrien. (Foto: AP)
USA har i hemmelighed optrappet støtten til oprørerne i Syrien. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Krig & katastrofer

USA's præsident, Barack Obama, har underskrevet en hemmelig ordre, der giver efterretningstjenesten CIA tilladelse til at støtte oprørerne i Syrien, der kæmper for at vælte præsident Bashar al-Assad og hans regering. Det rapporterer nyhedsbureauet Reuters.

En talsmand fra Det Hvide Hus afviser at kommentere oplysningerne. Men kilder i den amerikanske regering bekræfter informationerne over for tv-stationen NBC.

Det er ikke klart, hvornår Obama underskrev ordren, men de seneste uger er støtten til oprørerne blevet intensiveret. Omfanget af den skjulte støtte fra CIA eller andre efterretningstjenester til oprørerne kendes ikke.

Se tv: Her henrettes Assad-soldat

Men ifølge Reuters har USA hidtil afholdt sig fra at udstyre oprørerne med våben. Den opgave varetages i stedet af USA's allierede i området: Saudi-Arabien, Qatar og Tyrkiet.

Annonce:

De tre lande har oprettet en hemmelig base i byen Adana tæt på grænsen til Syrien, hvorfra forsyningerne af våben og kommunikationsudstyr til oprørerne styres.

Dræbte ubevæbnede mænd
Kamphandlingerne mellem oprørerne og Assads regeringsstyrker er gået ind i en ny fase i den 17 måneder lange konflikt. I går dræbte regeringstropper 35 mænd i en forstad til Damaskus.

Hovedparten af de dræbte var ubevæbnede, siger indbyggere i området og modstandere af regimet.

- Kampvognene og soldaterne forlod stedet ved firetiden om eftermiddagen. Da de var væk, fandt vi ligene af mindst 35 mænd, siger en beboer til Reuters.

- Næsten alle blev henrettet af skud i ansigtet, i hovedet eller i nakken i deres hjem, haver eller kældre, tilføjer han.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: