TV: Syriske flygtninge strømmer ud af landet

Nabolandet Jordan har netop åbnet sin første officielle flygtningelejr i byen Zaatari, som skal huse op til 100.000 syriske flygtninge

200.000 mennesker er i de seneste to dage flygtet fra Syriens største by, Aleppo, hvor præsident Bashar al-Assads styrker har intensiveret deres angreb. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

FN´s humanitære chef, Valerie Amos, siger, at et ukendt antal mennesker er fanget i byen og opfordrer indtrængende til en sikker adgang for nødhjælpsgrupper.

LÆS:

Se også: Syriens regering erklærer Damaskus erobret

Ifølge Valerie Amos vurderer Internationalt Røde Kors og Syriens Arabiske Røde Halvmåne, at 200.000 mennesker er flygtet fra Aleppo og omegn i løbet af de sidste to dage.

Flugten fra byen skyldes, at regeringsstyrker i den seneste uge har fået forstærkninger i form af flere soldater, kampvogne og helikoptere for at kunne angribe oprørerne, der har bidt sig fast i størstedelen af landets største by med omkring 2,5 millioner indbyggere.

- Det vides ikke, hvor mange mennesker, der er fanget på steder, hvor kampene fortsætter i dag, siger Amos.

LÆS:

Se også: Over 12.000 syrere er flygtet til Algeriet

Hun siger videre, at hun er ´ekstremt bekymret over, hvilken betydning brugen af mortérangreb, brug af kampvogne og andre tunge våben´ vil have på civilbefolkningen i Aleppo, Damaskus og andre steder.

Titusinder af syrere har søgt tilflugt i nabolandene Jordan, Irak og Tyrkiet i de seneste dage. Mange er også flygtet til Algeriet.

Amos siger, at mange mennesker i Aleppo har søgt tilflugt i skoler og andre offentlige bygninger.

LÆS:

Se også: Libyske oprørere tager til Syrien for at bekæmpe Assad

- Der er en akut mangel på mad, madrasser og tæpper, drikkevand og hygiejneforsyninger, siger hun.

Amos opfordrer alle parter i kampene til at sikre, at de ikke rammer civile og at de tillader humanitære organisationer en sikker adgang til at levere hjælp.

- Sikkerhedssituationen i byerne og langs hovedtransportruterne gør det meget vanskeligt for humanitære organisationer at nå frem til de fordrevne familier i Aleppo, Hama og andre områder, siger Amos.

LÆS:

Se også: Vesten frygter massakre i Aleppo

På trods af den meget farlige situation fortsætter Røde Halvmåne, FN og private organisationer med at levere nødhjælp, hvor det er muligt, tilføjer hun.

Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen