Annonce:
Annonce:

Libyske oprørere tager til Syrien for at bekæmpe Assad

- Det er på tide at handle, siger en libysk oprørshelt, der er taget til Syrien for at hjælpe i kampen mod Assad

En syrisk oprører fotograferet under kampe med den syriske hær i byen Idlib. (Arkivfoto: AP)
En syrisk oprører fotograferet under kampe med den syriske hær i byen Idlib. (Arkivfoto: AP)
Annonce:
Følg Krig & katastrofer

Næsten et år efter Libyske oprørsstyrker trængte ind i Libyens hovedstad Tripoli, og slog landets mangeårige diktator Muammar Gaddafi ihjel, er en gruppe oprørere rejst til Syrien, hvor de vil hjælpe til i kampen mod præsident Bashar al-Assad.Ifølge CNN er der tale om en gruppe på mere end 30 mand, der kalder sig for Banner of the Nation. Gruppen kaldte sig Tripoli Revolutionary Brigade under oprøret i Libyen sidste år, og var den første oprørsgruppe, der trængte ind i Tripoli. Gruppens leder, Al-Mahdi al-Harati, har i de seneste måneder opholdt sig i Syrien, hvor han leder en gruppe af sine tidligere folk fra Libyen, og soldater der er deserteret fra den syriske hær. Det skriver CNN.

Annonce:

- Der var mange syrere der henvendte sig til mig, og bad om hjælp, og jeg følte, det var på tide at gøre noget mere. Set i lyset af Tripoli Brigades store succes mente vi, det var på tide at handle, og det fik os til at danne gruppen Banner of the Nation, har al-Harati fortalt CNN.En af de Libyske oprørere der kæmper i Syrien nu, er 33-årige Housam Najjair, der aldrig havde anvendt et våben før det libyske oprør sidste år:

- Når jeg ser i nyhederne på tv, at gamle kvinder græder eller en mor til to børn der er blevet slået ihjel, kan jeg ikke bare sidde stille og se til. Jeg føler mig skyldig, når jeg går i seng om aftenen, forklarer oprøreren i et interview med CNN.20.000 dræbte
Ifølge rapporter har mere end 20.000 mennesker mistet livet siden oprøret i Syrien begyndte for 16 måneder siden. Igen i dag har der været hårde kampe flere steder i Syrien, og der er blandt andet meldinger om at regeringsstyrker har angrebet landets største by Aleppo med kamphelikoptere.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: